Ζητά την ανάκληση των απολύσεων από το Νοσοκομείου Θήρας η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Α.

Kυκλάδες

Δελτίο τύπου για τις απολύσεις που έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, εξέδωσε, η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου, η οποία, την κίνηση αυτή της διοίκησης του νοσοκομείου, την χαρακτηρίζει, «εχθρική» για τον χώρο της υγείας, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάμε.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Σε μια περίοδο, που η στελέχωση των νοσοκομείων και η ενίσχυση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το λαό, οι απολύσεις στο χώρο της Υγείας μόνο ως εχθρική και ανάλγητη πράξη εναντίον του μπορεί να χαρακτηριστεί.

Με αυτό τον τρόπο συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και απέλυσε δύο επικουρικούς εργαζόμενους, παρά τη σχετική ρύθμιση περί παράτασης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού έως την 31/10/2021 στο πλαίσιο λήψης μέτρων κατά της πανδημίας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήρας για την ανάκληση των απολύσεων και τη στελέχωση με όλο το μόνιμο προσωπικό που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών στην υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Η διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ να προχωρήσει άμεσα σε ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών εργαζομένων. Καμία απόλυση από το υποστελεχωμένο νοσοκομείο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αντίθετα πρέπει να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί».

5/04/2021

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.