Νέα επεισόδια στην Τήνο για τις ανεμογεννήτριες

Kυκλάδες

Επεισόδια σημειώθηκαν στο νησί της Τήνου, μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι θέλουν να το προστατεύσουν από την σκανδαλώδη εγκατάσταση των γερμανικών  ανεμογεννητριών.

 Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ., προχώρησε στην απόφαση για  απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, σε συγκεκριμένη περιοχή , έτσι ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανενόχλητα τα φορτηγά που μετέφεραν εξαρτήματα των ανεμογεννητριών. Παράλληλα, ήρθαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το βράδυ στην Τήνο για να επιτρέψουν την ομαλή  μετακίνηση των φορτηγών. Ωστόσο αυτό κατέληξε σε σύγκρουση με τους κατοίκους, που βρέθηκαν στο λιμάνι  και συγκεκριμένα στην προβλήτα της Έλλης, για να διαμαρτυρηθούν. Μαρτυρίες των πολιτών του νησιού αναφέρουν, χρήση βίας της αστυνομίας και μάλιστα να τραυματίζονται πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα τους και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.

Θέση για τα γεγονότα πήρε και το ΤΕ Βορειοδυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Καταγγέλλουμε την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε κατοίκους της Τήνου κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στη θέση «Πράσσα», τα ξημερώματα της Τετάρτης 22/09.

Μια ακόμη κινητοποίηση των κατοίκων χτυπήθηκε ωμά και απρόκλητα από τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στο νησί με κυβερνητική εντολή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 7 τραυματίες διαδηλωτές, από τους οποίους οι 2 χρειάστηκε να παραμείνουν στο Κέντρο Υγείας Τήνου.

Η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στην Τήνο γίνεται ενάντια στη θέληση του ίδιου Τηνιακού λαού, που το έχει αποδείξει με τις κινητοποιήσεις του εδώ και πάνω από 1 χρόνο! 

Tο ΚΚΕ καταθέτει από την πρώτη στιγμή, όλες του τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα του λαού της Τήνου ενάντια στην πολιτική που παραδίδει την Ενέργεια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μιας πολιτικής που οδηγεί και σε τεράστια επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας από τα ολοένα και ακριβότερα τιμολόγια ενέργειας και σε κατεστραμμένα φυσικά οικοσυστήματα.

Το «πράσινο» μείγμα στην απελευθερωμένη Ενέργεια, είναι κατάμαυρο για τον λαό και το εισόδημά του, με τις τιμές σε βασικά αγαθά να ανεβαίνουν συνολικά, εξαιτίας και της ακριβότερης ηλεκτρικής ενέργειας και την «ενεργειακή φτώχεια» να θεριεύει.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για τη καταστολή και τη τρομοκρατία που εξαπολύει εναντίον του Τηνιακού λαού και απαιτούμε να αποσύρει εδώ και τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν εγκατασταθεί στο νησί, αναλαμβάνοντας ρόλο «σεκιουριτάδων» του αιολικού πάρκου».

22/09/2021

tinos3

tinos1

tinos

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.