Δελτίο τύπου του ΜέΡΑ 25 για τις ανεμογεννήτριες στα νησιά των Κυκλάδων

Kυκλάδες

Δελτίο τύπου εξέδωσε το ΠΣΕ Κυκλάδων του ΜέΡΑ 25, αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, στο νησί της Τήνου, αλλά και για τις μελλοντικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να γίνουν  στα νησιά των Κυκλάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην Τήνο το σκηνικό της καταστολής μετά τις αντιδράσεις για τα Αιολικά, επαναλαμβάνεται μετά από ένα χρόνο και πάλι. Την περασμένη εβδομάδα (24/9/21) τα πτυσσόμενα γκλομπ ξαναχρησιμοποιήθηκαν στην Τήνο: 9 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας 75χρονος που επιχείρησε να σταματήσει ακραία βία σε νεαρή κοπέλα. Τα μεγάλα ΜΜΕ φυσικά απέκρυψαν για μια ακόμα φορά τα γεγονότα. Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία αδιαφορούν για την συναίνεση ή μη των τοπικών κοινωνιών, καθώς κυβερνητική προτεραιότητα είναι να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά συμφέροντα της εγχώριων και ξένων ενεργειακών επενδυτών.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει σταθερά τα κινήματα των πολιτών που αντιστέκονται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά και στα βουνά μας. Η επαναλαμβανόμενη αστυνομική βία και οι τραυματισμοί των τηνιακών αγωνιστών από τα ΜΑΤ δεν νομιμοποιούνται από καμιά ανάγκη προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Το κράτος λειτουργεί ως αφοσιωμένος προστάτης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ενάντια στο παρόν και το μέλλον του τόπου και των κατοίκων του.

Οι προβληματικές χωροθετήσεις ανεμογεννητριών στα βουνά των νησιών μας (Τήνο, Άνδρο, Πάρο, Νάξο) όπως και σε πάμπολλα άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας όχι μόνο δε συμβάλλουν στην προστασία από την Κλιματική Αλλαγή, αλλά αντίθετα καταστρέφουν με τρόπο μη αναστρέψιμο τα φυσικά αμυντικά συστήματα των νησιών μας απέναντι σε αυτήν, δίνοντας καίρια πλήγματα στην βιοποικιλότητα της χώρας μας.

Το ΜέΡΑ25 αναγνωρίζει και στηρίζει την ανάγκη της πράσινης μετάβασης αλλά αντιστέκεται στην ‘ενεργειακή’ αυθαιρεσία και καταστροφή. Δεν μπορεί η ανάγκη για καθαρή ενέργεια να ‘μεταφράζεται’ σε καταστροφή των τόπων και της σπάνιας βιοποικιλότητας της χώρας μας. Η επερχόμενη κλιματική αλλαγή επιβάλλει την προστασία και όχι την καταστροφή της φύσης. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί η ''προστασία της φύσης'' να συνδέεται με γκλομπς που τραυματίζουν τους νησιώτες αγωνιστές που προσπαθούν να προστατέψουν τον τόπο τους. Ο βουλευτής του ΜέρΑ25 Κρίτων Αρσένης έχει ήδη αναδείξει το θέμα της αστυνομικής βίας στην Τήνο στη Βουλή.

Το ΜέΡΑ25 ακούει την φωνή των τοπικών κοινωνιών και θεωρεί χρέος του να την αναδείξει στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα αγωνιστικών και αλληλέγγυων χαιρετισμών προς τις τοπικές κοινωνίες αλλά και προειδοποίησης προς την Μητσοτάκης Α.Ε πως ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ στο περιβαλλοντικό τους έγκλημα και θα μας βρουν απέναντι τους μέσα και έξω από το κοινοβούλιο».

ΠΣΕ Κυκλάδων του ΜέΡΑ25

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.