Δοκιμάζονται οι αντοχές της ιατρικής κοινότητας Κυκλάδων - Απλήρωτες επί 15μήνου οι υπερωρίες

Kυκλάδες

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της ιατρικής κοινότητας Κυκλάδων με τις χαρακτηριστικές καθυστερήσεις εξόφλησης των δεδουλευμένων τους στις δημόσιες δομές υγείας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, «Μετά από μια διετία πανδημίας και καθώς αυτή συνεχίζεται κανονικά, είμαστε θεατές της άρνησης του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσει δυναμικά το Ε.Σ.Υ.»

  • Η μη πρόσληψη μόνιμων ιατρών,
  • Η μετακίνηση του προσωπικού από κλινική σε κλινική και
  • Από νησί σε νησί, ώστε να καλυφθούν κενά είναι δυστυχώς λίγες μόνο από τις αποδείξεις αυτής της άρνησης να θωρακιστεί η δημόσια υγεία.

Όπως αποκαλύπτει ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, «πρόσφατα γίναμε αποδέκτες της δυσαρέσκειας μελών μας που σχετίζεται με την μη καταβολή δεδουλευμένων».

Οι ιατροί που εργάζονται στο ΓΝ Σύρου αλλά και σε άλλες δημόσιες μονάδες υγείας των Κυκλάδων είναι απλήρωτοι ως προς τις εφημερίες τους πάνω από 3 μήνες, ενώ και όσοι έκαναν υπερωρίες στο πρόγραμμα της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε για μία από αυτές εδώ και 15 μήνες!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων οφείλει να κοινοποιήσει προς την κοινωνία των Κυκλάδων ότι παρά τις αντίξοες εργασιακές συνθήκες και παρά την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι ιατροί συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη, όσο και αν αυτό αποτελεί ένα σοβαρό αντικίνητρο για οποιοδήποτε εργαζόμενο σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Παράλληλα ο ΙΣΚ στέκεται πλάι στα δίκια αιτήματα των μελών του και θα συνεχίσει με όποιον τρόπο και μέσο του αναλογεί να διεκδικεί υπέρ μιας καλύτερης δημόσιας υγείας.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.