Απογειώνεται η ζήτηση της τουριστικής βίλας - H Πάρος πρωταγωνίστρια

Kυκλάδες

Η ανάγκη ιδιωτικότητας και ο επιμένων κίνδυνος διάδοσης της COVID-19 απογειώνουν τη ζήτηση παγκοσμίως για την αγορά της τουριστικής βίλας, με τη χώρα μας να καταγράφει μεγάλη αύξηση σε προσφορά στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων.

Εδώ και αρκετά χρόνια, στη χώρα μας λειτουργούν ως τουριστικά αυτόνομα καταλύματα πολλές ιδιωτικές βίλες, ενώ πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες προσθέτουν στο δυναμικό τους βίλες, που λειτουργούν κάτω από διάφορα μοντέλα. Είτε βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις ξενοδοχειακού συγκροτήματος, στα πιο απομονωμένα σημεία και ενοικιάζονται με το ίδιο τρόπο με τα απλά δωμάτια, είτε βρίσκονται εκτός σε κοντινή απόσταση και απολαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες που παρέχει το ξενοδοχείο.

Επιπλέον πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ελλάδα, διαθέτουν αυτόνομες βίλες σε διαφορετικούς προορισμούς, χρησιμοποιώντας το δίκτυο πωλήσεων τους για να αντλήσουν πελατεία. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί οι βίλες να τους ανήκουν ή ακόμα και να τις ενοικιάζουν από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο Covid δημιούργησε... τάση

Η πανδημία εκτόξευσε ήδη από πέρυσι τη ζήτηση σε βίλες, αφού τόσο απομόνωση όσο και η άνεση και οι ευκολίες που προσφέρει αυτού του είδους το τουριστικό κατάλυμα, οδήγησαν πολλούς στο να τις επιλέγουν για τις διακοπές τους.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης τουριστικών βιλών της Ευρώπης και του κόσμου, προσθέτουν από φέτος περισσότερες ελληνικές βίλες στο χαρτοφυλάκιο τους, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης.

Η εταιρεία CV Villas που ανήκει στον μεγάλο τουριστικό Όμιλο Der Touristik, γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια παρουσίασης στο νησί της Κέρκυρας και προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί, στο οποίο σήμερα διαθέτει 17 βίλες. Σύμφωνα με την εταιρεία οι κρατήσεις της στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι έχουν αυξηθεί κατά 60%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. 

Τα δημοφιλή πορτφόλια

Η εταιρεία πολυτελών τουριστικών βιλών A.M.A Selections, επίσημος συνεργάτης του βραχίονα της Marriott «Homes & Villas», πρόσθεσε φέτος στο εκλεκτό της πορτφόλιο, νέους προορισμούς, μεταξύ αυτών και η Πάρος, μετά την Μύκονο και τη Σαντορίνη, νησιά που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια.

Η booking.com φιλοξενεί στο site της περισσότερες από 850 βίλες σε όλη την Ελλάδα, με τις 550 περίπου να κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ τη βραδιά.

Η Πάρος στις πρωταγωνίστριες της Ελλάδας

Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη και Πάρος πρωταγωνιστούν στην αγορά της τουριστικής βίλας. Η παγκόσμια ζήτηση έφερε μεγάλες νέες επενδύσεις, καθώς και πολλές μετατροπές από απλές κατοικίες σε βίλες. Δεκάδες μικρές και μεγάλες εταιρείες δραστηριοποιούνται στην εξυπηρέτηση αυτών των καταλυμάτων, αναλαμβάνοντας όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να ζητήσουν οι πελάτες.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.