Η εργοδοτική αυθαιρεσία χτυπά «κόκκινο» σε τουριστικές επιχειρήσεις της Μυκόνου

Kυκλάδες

Σοβαρές εργοδοτικές αυθαιρεσίες, που αφορούν σε αδήλωτη εργασία, εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου και μη εφαρμογής κλαδικών συμβάσεων, καταγγέλλουν εκπρόσωποι εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεις της Μυκόνου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), «με το καλημέρα τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να παρανομούν με αδήλωτους εργαζόμενους, με εργαζόμενους να υπερβαίνουν το νόμιμο ωράριο, ενώ στην Ομοσπονδία μας φτάνουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργοδοτικής νομοθεσίας».

Παράλληλα, η ΠΟΕΕΤ τονίζει ότι σε ελέγχους της Τουριστικής αστυνομίας στην Μύκονο τις προηγούμενες ημέρες, ελέγχτηκαν έξι επιχειρήσεις και βρέθηκαν να παρανομούν οι πέντε από αυτές.

«Πιο συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία βρέθηκαν 11 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας, ένας εκτός ωραρίου εργασίας και ένας που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, σε ψητοπωλείο να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και 2 εκτός ωραρίου εργασίας, σε εστιατόριο – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, σε καφέ μπαρ να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και σε εστιατόριο να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό – Τουρισμό προσθέτοντας ότι καθίσταται πλέον σαφές στον καθένα ότι οι εργαζόμενοι του εν λόγω κλάδου είναι «έρμαιο στις διαθέσεις των κακόβουλων εργοδοτών».

Παράλληλα, η ΠΟΕΕΤ καταγγέλλει ότι σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο, ξενοδοχεία να προσλαμβάνουν προσωπικό από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας ώστε να αποφεύγουν την εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης και να αμείβουν το προσωπικό αυτό με τον κατώτατο μισθό. «Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά λοιπόν οι ατομικές συμβάσεις με κατώτερους μισθούς από την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας και αμοιβές "κάτω από το τραπέζι", “μαύρες” αποδοχές, είναι ο κανόνας».

Όπως υπογραμμίζουν χρειάζεται πολιτική βούληση και δραστικά μέτρα όπως:

  • Ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Εντατικοί έλεγχοι και επιβολή αυστηρών προστίμων σε όλη την χώρα για την αποφυγή φαινομένων εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καθώς και
  • Επαναφορά όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και κήρυξη τους ως υποχρεωτικών, για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να είναι έρμαια στις διαθέσεις συγκεκριμένων εργοδοτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ:

«Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν, μια σεζόν που όλα δείχνουν πως μετά από 2 χρόνια οδεύουμε σε μια "κανονική" σεζόν.

Τα μηνύματα μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά όσο αφορά την επισκεψιμότητα και τις εισπράξεις, αποθαρρυντικά όσο αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Με το καλημέρα τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να παρανομούν με αδήλωτους εργαζόμενους, με εργαζόμενους να υπερβαίνουν το νόμιμο ωράριο, ενώ στην Ομοσπονδία μας φτάνουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργοδοτικής νομοθεσίας.

Μόλις προχθές στην Μύκονο σε ελέγχους της Τουριστικής αστυνομίας ελέγχτηκαν 6 επιχειρήσεις και βρέθηκαν να παρανομούν οι 5 από αυτές,

Πιο συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία βρέθηκαν 11 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας, ένας εκτός ωραρίου εργασίας και ένας που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, σε ψητοπωλείο να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και 2 εκτός ωραρίου εργασίας, σε εστιατόριο – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, σε καφέ μπαρ να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και σε εστιατόριο να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Είναι πλέον αντιληπτό στον καθένα πως οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού είναι έρμαιο στις διαθέσεις των κακόβουλων εργοδοτών.

Εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και κύρηξη της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Επισιτισμού ως γενικώς υποχρεωτική άμεσα.

Πάντα όμως θα υπάρχει ο τρόπος για να ξεφεύγουν οι εργοδότες από τις υποχρεώσεις τους.

Σε έξαρση είναι λοιπόν το φαινόμενο τα ξενοδοχεία να προσλαμβάνουν προσωπικό από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας (δουλεμπορικά) ώστε να αποφεύγουν την εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης και να αμείβουν το προσωπικό αυτό με τον κατώτατο μισθό.

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά λοιπόν οι ατομικές συμβάσεις με κατώτερους μισθούς από την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας και αμοιβές "κάτω από το τραπέζι" μαύρες αποδοχές, είναι ο κανόνας.

Τις τελευταίες όμως ημέρες δύο εμβληματικά ξενοδοχεία στην χώρα μας το CLUB MED στην Βόρεια Εύβοια και το ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα, απασχολούν εργαζόμενους που οι ειδικότητες τους δεν υπάγονται στην ΚΣΣΕ, αμείβονταν λοιπόν με τον κατώτατο μισθό στην χώρα μας προσθέτοντας στον μισθό τους μια οικιοθελή παροχή.

Τώρα λοιπόν που ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε αυτά τα 2 ξενοδοχεία προχωρούν σε "σεισάχθεια" ώστε να γλυτώσουν μισθολογικό κόστος ενώ υπάρχει νομολογία για το συγκεκριμένο θέμα από τον Άρειο Πάγο με Α.Π. 1174/2017.

Δηλώνουμε πως είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στα πρωτοβάθμια σωματεία σε αυτές τις 2 επιχειρήσεις και τις καλούμε να αναλογιστούν τις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε 2 χρόνια τώρα.

Με τέτοιες πρακτικές του χρόνου θα ψάχνουμε 100.000 εργαζόμενους να στελεχώσουν τον κλάδο».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.