Άρση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ζητούν οι Σύλλογοι Κυκλάδων

Kυκλάδες

«Την άρση της επιβολής τιμωρητικών μέτρων» στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ζητούν από το υπουργείο Παιδείας, με κοινή ανακοίνωσή τους, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Κυκλάδων.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών: 1) Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου «Θ. Καΐρης», 2) Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, 3) Πάρου - Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος», 4) Σύρου - Τήνου - Μυκόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με την υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) των μη εμβολιασμένων και μη νοσήσαντων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ 108730/ΓΔ4/8-9-2022, ο Σύλλογός μας εκφράζει την έκπληξη και την απόλυτη αντίθεσή του για οποιονδήποτε διαχωρισμό -και μάλιστα αναιτιολόγητο- μεταξύ των εκπαιδευτικών, αλλά και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, σε σχέση με τη διαχείριση του κορωνοϊού Covid-19 κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στη συγκεκριμένη συγκυρία και την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση.
Σήμερα, που όλοι οι μύθοι περί μετάδοσης της νόσου απ’ τους δήθεν επικίνδυνους ανεμβολίαστους έχουν καταρρεύσει, είναι καιρός να λήξει ο εκβιασμός και η οικονομική αφαίμαξη των συναδέλφων, ειδικά τώρα που ο μισθός μας έχει πληγεί σοβαρά από την έκρηξη της ακρίβειας που η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι αντιμετωπίζει με pass και voucher!
Καλούμε το υπουργείο να πάρει πίσω την τιμωρητική απόφαση για διενέργεια επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων.
Διεκδικούμε:
- Δωρεάν rapid test & PCR test για όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες.
- Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
- Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.
- Να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους στα Δημόσια Νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.