Νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Kυκλάδες

Δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης υλοποιεί αυτό το διάστημα η Κυκλαδική Εταιρεία Ανάπτυξης (Κ.ΕΤ.ΑΝ.) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

1.  «Αναβάθμιση προσόντων εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων»
Αφορά 200 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται εποχικά από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων. Οι ειδικότητες κατάρτισης αφορούν τους τομείς: social media marketing, εξαγωγικό/διεθνές εμπόριο, τυποποίηση, συσκευασία & ποιοτικός έλεγχος υδατοκαλλιεργειών, εξυπηρέτηση πελατών & ανάδειξη τουριστικής εμπειρίας, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, παρασκευή τροφίμων, ποτών & αγροδιατροφικών προϊόντων.

2.  «Ανάπτυξη δεξιοτήτων καινοτομίας εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων»
Αφορά 100 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται εποχικά, καθώς και αυτοαπασχολούμενους από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων. Οι ειδικότητες κατάρτισης αφορούν τους τομείς social media marketing, ηλεκτρονικό εμπόριο, εξαγωγικό/διεθνές εμπόριο, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, τυποποίηση, συσκευασία & ποιοτικός έλεγχος υδατοκαλλιεργειών, περιβαλλοντική διαχείριση.

Βασικός στόχος και των δύο παραπάνω προγραμμάτων είναι οι ωφελούμενοι να αποκτήσουν πρόσθετες -της άσκησης του επαγγέλματός τους- γνώσεις και δεξιότητες που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας. Τα προγράμματα είναι επιδοτούμενα, που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες πρόκειται να λάβουν για το σύνολο των 150 ωρών θεωρητικής κατάρτισης το ποσό των 750 € (μεικτές απολαβές).

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής σε κάποιο από τα δυο προγράμματα είναι η εντοπιότητα, η οποία αποδεικνύεται ενδεικτικά με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους: λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο οικίας, βεβαίωση εντοπιότητας από τη δημοτική αρχή κ.λπ.

Η υποβολή αίτησης είναι απλή και πραγματοποιείται με την ανάρτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών ψηφιακά στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων: https://training.e-kyklades.gr

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Μαρία Αντωνίου  στο τηλ. 2281082346 (εσωτ. 161) στη Σύρο ή με τα γραφεία στα νησιά: Άνδρο 2282051490, Σαντορίνη 2286025788, Μήλο 2287023970, Μύκονο 2289023937, Νάξο 2285022767, Πάρο 2284023031, Τήνο 2283022404.

 

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.