Υψηλές προ-κρατήσεις στα Airbnb και τον Οκτώβριο

Kυκλάδες

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, η τουριστική περίοδος όμως θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μισά του Οκτωβρίου, όπως διαφαίνεται από τις προ-κρατήσεις καταλυμάτων.

Ειδικότερα, μόνο στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, το πρώτο πενθήμερο του Οκτωβρίου οι υψηλότερες προ-κρατήσεις στα νησιά των Κυκλάδων καταγράφονται στη Σαντορίνη με 83%, στη Νάξο με 74% και στη Πάρο με 69%, ενώ ακολουθούν η Κύθνος και η Τήνος με 54%.

Σύμφωνα με έρευνα της «AirDNA», προκύπτει ότι η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τη θερινή περίοδο, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά.
Παράλληλα, η ζήτηση στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων έως τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς, κατέγραψε αύξηση της ζήτησης κατά 232% για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Συνολικά ο τουρισμός -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- αναμένεται να καταγράψει επίπεδα ρεκόρ και να ξεπεράσει σε έσοδα το 2019.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.