Ο έπαρχος Πάρου, Κ. Μπιζάς, για το θέμα των ανεμογεννητριών

Ν. Αιγαίο

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση ενεργειών για την προστασία των νησιών

από τις συνέπειες της δρομολογούμενης εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών.

Εκτός από την ειλημμένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την άσκηση των ένδικων μέτρων στο Σ.Τ.Ε. για την ακύρωση απόφασης του ΥΠΕΝ για τα αιολικά πάρκα Πάρου, Νάξου, Τήνου και Άνδρου (95 Α/Γ - 218,5 MW) αποφασίστηκε επιπλέον κατόπιν εισήγησης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου να κατατεθεί πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο που θα αναφέρει ότι:

Α) οι ανεμογεννήτριες μπορούν να εγκατασταθούν σε μικρές ακατοίκητες νησίδες που θα προσθέτουν στο Εθνικό πρόσημο της χώρας μας ή μέσα στην θάλασσα.

Β) τα όποια σχέδια για ανάπτυξη των ΑΠΕ να περνάνε από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή ώστε να προστατεύεται η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, για το συμφέρον του τόπου μας είναι επιτακτική η ενότητα των δυνάμεων μας και η συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς των νησιών μας, για να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος που απειλούν την βιωσιμότητα των νησιών μας.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.