Επέστρεψε στον Πειραιά το "Blue Star Delos" με τις υποψίες για κρούσματα σε γάλλους επιβάτες

Ν. Αιγαίο

Μια Γαλλίδα συνοδός 24 Γάλλων μαθητών, που επέβαινε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Delos διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.

Δείγμα στη γαλλίδα είχε ληφθεί κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως ανακοινώθηκε, οι γάλλοι μαθητές μαζί με τη συνοδό θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κλιμάκιό του μετέβηκε στο λιμάνι του Πειραιά (βλ.: φωτογραφία). Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγια Πειραιάς - Θήρα - Νάξο - Πάρο και επιστροφή. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμενόταν να καταπλεύσει περίπου στις 11.30 μ.μ. της Δευτέρας.

Στο πλοίο σήμανε συναγερμός και η Γαλλίδα απομονώθηκε σε καμπίνα. Το ίδιο και οι υπόλοιποι 26 από το γκρουπ. Όπως είναι φυσικό οι Γάλλοι δεν αποβιβάστηκαν στη Σαντορίνη.

Παρέμειναν στο πλοίο (μέσα στις καμπίνες) 

Στον Πειραιά έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ασθενοφόρα καθώς όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο πραγματοποίησε κανονικά το δρομολόγιο του από Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη και επιστροφή με τους Γάλλους απομονωμένους σε καμπίνες.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.