2ης Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων : Αναστέλλουν τη λειτουργία Κέντρων Υγείας

Ν. Αιγαίο

Κάθε μέρα που περνά, νέες καταγγελίες και νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που βγαίνουν στο φως επιβεβαιώνουν τις σοβαρές συνέπειες από την απόφαση της κυβέρνησης η κρίσιμη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό να προχωρήσει χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας

 με το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό. Αντίθετα, στο πλαίσιο της πολιτικής που λογαριάζει ως «κόστος» την ολοκληρωμένη προστασία της υγείας του λαού, η κυβέρνηση πορεύεται και στο θέμα των εμβολιασμών, με προσωρινά «μπαλώματα» που ανοίγουν τεράστιες τρύπες αλλού, ειδικά στην ήδη ρημαγμένη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από την οποία κόβει φέτος, εν μέσω πανδημίας και εμβολιασμών, άλλα 96 εκατ. ευρώ!

2021 01 20 emboliastika kentra

Το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να ζητά από τα Κέντρα Υγείας να προσδιορίσουν ποιες από τις δραστηριότητές τους θα ανασταλούν για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, έρχεται να επιβεβαιώσει τις αυξανόμενες καταγγελίες σωματείων, φορέων και υγειονομικών ότι ήδη χιλιάδες ιατρικά ραντεβού ακυρώνονται και χάνονται στα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, είτε γιατί τα ίδια «μετατρέπονται» σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση είτε γιατί το προσωπικό τους καλείται να μετακινηθεί για να στελεχώσει τέτοια κέντρα σε άλλες δομές... Έρχεται ταυτόχρονα να προστεθεί στις καταγγελίες για Περιφερειακά Ιατρεία που κλείνουν ξανά λόγω των νέων «μπαλωμάτων» - μετακινήσεων προσωπικού για τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, όπως και στις καταγγελίες για τα εμβολιαστικά κέντρα στα δημόσια νοσοκομεία, με ανακύκλωση του ίδιου εξουθενωμένου υγειονομικού προσωπικού, συνθήκες επικίνδυνου συγχρωτισμού υγιούς πληθυσμού με ασθενείς κ.ά.

Ξανά εκτεθειμένος ο λαός...

Αναλυτικότερα, σε χτεσινό έγγραφο της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων προς τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) της περιοχής ευθύνης της, ζητείται από τους υπευθύνους για την επιστημονική λειτουργία τους «να προσδιορίσετε επακριβώς ποιες δραστηριότητες του ΚΥ σας ενδεχομένως θα απαιτηθεί να ανασταλούν για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων (όπως περιστολή των ιατρείων ειδικοτήτων [ΩΡΛ, χειρουργικής, δερματολογίας, ορθοπαιδικής κ.ο.κ.] με αναστολή κλεισίματος ραντεβού συγκεκριμένες ημερομηνίες, συμμετοχή των ιατρών σε ΑΥΕ και ΒΥΕ καθώς και σε ΚΕΠΑ)».

Φυσικά, ίδια είναι η κατεύθυνση σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας. Με τις ανάγκες του λαού για ιατρική περίθαλψη και φροντίδα να έχουν «απογειωθεί» από τα δύο κύματα της πανδημίας και τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου, οι εργαζόμενοι και ο λαός μένουν ξανά εκτεθειμένοι, να μην μπορούν καλά καλά να κλείσουν ένα ραντεβού στα Κέντρα Υγείας...

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.