Ελαιόδεντρα

Ν. Αιγαίο

Από τη γενική διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου ανακοινώθηκε ότι, ξεκινά η υλοποίηση της δράσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την ανάδειξη και προστασία των αιωνόβιων ελαιόδεντρων στα νησιά μας.

Για το σκοπό αυτό καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση, παρέχοντας στοιχεία για τα εν δυνάμει επιλέξιμα αιωνόβια ελαιόδεντρα που κατέχουν, προκειμένου η Περιφέρεια να προβεί καταρχήν στην καταγραφή τους και στην επιστημονική εξέταση της ηλικίας τους.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση μπορούν να καταθέσουν φυσικά και νομικά πρόσωπα κάτοχοι ελαιόδεντρων, καθώς και οι δήμοι και κάθε δημόσιος φορέας εφόσον σε περιοχές αρμοδιότητας τους έχουν επισημανθεί σε δημοτικό ή δημόσιο χώρο αιωνόβια ελαιόδεντρα.

Η παρούσα φάση των ενεργειών δεν εμπεριέχει καμία είδους δέσμευση για τους ενδιαφερόμενους στις μετέπειτα διαδικασίες που θα ακολουθηθούν αλλά αποτελεί μια αρχική διερεύνηση τόσο για τον αριθμό αιωνόβιων ελαιόδεντρων και των περιοχών όσο και για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν σε τέτοιου είδους δράσεις. Η δήλωση των ελαιόδεντρων μπορεί να γίνει προφορικά μέχρι 30 Ιουνίου 2021, για τον νομό Κυκλάδων στη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων στη Σύρο (στα τηλέφωνα 22810 98833 και 2281098828).

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.