Έγιναν δεκτά τα αιτήματα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τους νέους αγρότες

Ν. Αιγαίο

Η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να παρέμβει στα μέτρα που είναι για διαβούλευση στο πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής για τους νέους αγρότες, βρήκε πρόσφορο έδαφος.

Ήδη στη μέχρι σήμερα διαβούλευση της πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» δύο από τα αιτήματα της Περιφέρειας έγιναν δεκτά, ενώ αναμένονται και άλλες αποδοχές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης με δύο επιστολές, παρουσίασε εμπεριστατωμένες αιτιάσεις για τν διαφορετικότητα της νησιωτικότητας με τα μικρά αγροκτήματα που δεν μπορούν να συγκριθούν με τα εκατοντάδων στρεμμάτων αγροκτήματα της στερεάς Ελλάδας και δεν είναι δυνατόν να υπαχθούν κάτω από την ίδια ομπρέλα μέτρων.

Έτσι, το υπουργείο, έχει κάνει δεκτό το αίτημα για μείωση της τυπικής απόδοσης από 18.000 σε 10.000 ευρώ, που σημαίνει μείωση του μεγέθους παραγωγικής δυναμικότητας όπως αναφέρεται στη νέα προκήρυξη και αφορά τον εκσυγχρονισμό αυτών των εκμεταλλεύσεων. Επίσης, έγινε δεκτό το αίτημα μείωσης της κατώτερης βαθμολογίας για τα νησιά της Περιφέρειας από 45 σε 40 μόρια, κάτι πολύ σημαντικό για τους νησιώτες αγρότες. Και τα δύο αυτά επιτεύγματα θεωρούνται πολύ κομβικά για τη βοήθεια των αγροτών, αλλά και ενθαρρυντικά για την ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.