Άσχημα νέα για τους του κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου/ Μπήκαν στην πορτοκαλί λίστα της Ολλανδίας

Ν. Αιγαίο

Άσχημα νέα προέκυψαν για τους κατοίκους των περιοχών του Νοτίου Αιγαίου, μιας και αποφασίστηκε σήμερα πως τα συγκεκριμένα νησιά μπαίνουν στην πορτοκαλί λίστα της Ολλανδίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε από την κυβέρνηση της συγκεκριμένης χώρας και σημαίνει ότι οι Ολλανδοί δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν προς τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ολλανδίας όσοι εισέρχονται από περιοχές που έχουν τοποθετηθεί στην πορτοκαλί λίστα, είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα.

Τη σχετική είδηση που αφορά μεταξύ άλλων νησιών τη Μύκονο, τη Ρόδο και την Κω, επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρόδος και η Κως ήταν στην κίτρινη λίστα της Ολλανδίας, με αποτέλεσμα να έχουν προγραμματισθεί αφίξεις Ολλανδών τουριστών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κάτι που σημαίνει ότι οι προγραμματισμένες αφίξεις επί του παρόντος βρίσκονται στον «αέρα».

Η εξέλιξη αυτή γεννά έντονο προβληματισμό αναφορικά με την τουριστική κίνηση τη φετινή χρονιά κι ενόσω ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα αποφασίσει η βρετανική κυβέρνηση που έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στην κόκκινη λίστα.

Ο χρωματικός κωδικός των νησιών του Νότιου Αιγαίου (τα νησιά αυτά στην ενότητα Coronavirus) θα αλλάξει σε «πορτοκαλί» στις 30 Μαΐου 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των μολύνσεων κορωνοϊού έχει αυξηθεί σε αυτό το αρχιπέλαγος.

Από εκείνη την ημερομηνία, πρέπει να υποβάλετε ένα τεστ πριν από την αναχώρηση στις Κάτω Χώρες και να τεθείτε σε καραντίνα κατά την επιστροφή σας στις Κάτω Χώρες.

Ο χρωματικός κωδικός της Ελλάδας είναι εν μέρει κίτρινος και πορτοκαλί.

ΠΗΓΗ: flash.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.