Στατιστικά τροχαίων ατυχημάτων

Ν. Αιγαίο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων του μηνός Ιουνίου του 2021, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Ιούνιο του 2021 πραγματοποιήθηκαν 38.439 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.569 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες - επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν: 576 για οδήγηση δικύκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους, 414 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού, 122 για υπερβολική ταχύτητα, 84 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 77 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας, 15 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και 8 για φθαρμένα ελαστικά.

Τέλος, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου, επισημαίνεται ότι, οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι: η υπερβολική ταχύτητα, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η παραβίαση της προτεραιότητας, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και η οδήγηση χωρίς χρήση κράνους και προστατευτικής ζώνης.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.