Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Π.Ε. Κυκλάδων σήμερα 23/7/21

Ν. Αιγαίο

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, ζητάει από τους κατοίκους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς για σήμερα 23/7/21, οι Π.Ε. Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

« Σας ενημερώνουμε, ότι σύμφωνα με το τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Παρασκευή 23-07-2021, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στις Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε Δωδεκανήσου είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, άνεμοι που προβλέπεται να διατηρηθούν με την ίδια ένταση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Παρακαλούμε τους κατοίκους στις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στην ύπαιθρο (άναμμα φωτιάς, θερμές εργασίες, βεγγαλικά - πυροτεχνήματα, κάπνισμα μελισσών), που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι ισχύει η υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, η οποία προβλέπει αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες. 

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως και σήμερα έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις που ανέρχονται στο ποσό των 10.950 Ευρώ. Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε 199 ή τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112».

Ο  Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου

Παναγιώτης Χ. Κοτρίδης Αρχιπύραρχος

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.