Επιστολή Κ. Μπιζά, σχετικά με το επαρχιακό οδικό δίκτυο

Ν. Αιγαίο

Ο έπαρχος της Π.Ε. Πάρου, Κώστας Μπιζάς, έστειλε επιστολή προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, που κοινοποίησε και στον κ. Περιφερειάρχη, καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, σχετικά με την κατάσταση στο επαρχιακό δίκτυο Πάρου.

Η επιστολή του κ. Μπιζά έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που παραλάβατε από το Γραφείο Επάρχου στις 17.5.21 και στις 9.12.21 καθώς και του εγγράφου με α.π. 4984/10.12.21 αλλά και σε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Έπαρχο Πάρου, έχετε ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν την σήμανση και συντήρηση του οδικού δικτύου Πάρου καθώς σας διαβιβάστηκαν και αντίστοιχα έγγραφα Κοινοτήτων της ν. Πάρου.

Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2020 προέβη σε ασφαλτοστρώσεις του οδικού δικτύου περίπου 4 χλμ και το 2021 υλοποιήθηκε διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου μήκους 61 χλμ., τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης και μπάρες ασφαλείας και συγχρόνως κατασκευάστηκαν τρία τοιχία αντιστήριξης α) στον Άγιο Παντελεήμονα Προδρόμου, β) στον δρόμο Παροικίας - Νάουσας και γ) στον δρόμο Παροικίας- Λευκών.

Επίσης γνωρίζουμε ότι είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης η υπογραφή των συμβάσεων για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου και των καθαρισμό των ρεμάτων για την Πάρο, την Αντίπαρο και άλλα νησιά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μέχρι να υπογραφεί η σχετική σύμβαση για τον καθαρισμό των ρεμάτων η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζήτησε με το α.π. 109893/3273/13.10.21 έγγραφο προς τον Δήμο Πάρου, την συνδρομή του στο σχετικό έργο.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχο έγγραφο προς τον Δήμο Πάρου για την επούλωση των λακκουβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μέχρι την υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης.

Σήμερα 14.12.21 υπάρχει σχετική ανάρτηση σε ιστότοπο της ν. Πάρου που αναφέρεται στα έγγραφα της Κοινότητας Αρχιλόχου για την σήμανση και την επούλωση των λακκουβών.

Παρακαλώ να εξετάσετε τα σχετικά θέματα και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.