ΕΛΑΣ: Εντατικοποίηση ελέγχων σε αεροδρόμια και λιμάνια ενόψει Πάσχα

Ν. Αιγαίο

Εντατικοποιούνται οι στοχευμένοι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προς ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, εντατικοποιεί τις δράσεις της σε σημεία εισόδου-εξόδου σε αεροδρόμια και λιμάνια, με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανταποκρινόμενη με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες.

Προς αποτροπή της παράνομης εξόδου αλλά και την αντιμετώπιση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες, 20 Απριλίου 2022, στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, συνολικά πέντε αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από τους δράστες που προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις εξωτερικού, κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.