Επενδύει στη γαστρονομία η Περιφέρεια - Συμμετέχει σε διαγωνισμό με κακαβιά

Ν. Αιγαίο

Το Νότιο Αιγαίο έχει ως στρατηγική επιλογή την ανάδειξη της γαστρονομίας στο όλο εγχείρημα της τουριστικής του προβολής και θα διεκδικήσει πάλι την διάκριση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής «Young European Chef Award», που θα διεξαχθεί στην πόλη Trondheim της Νορβηγίας (10-13/11).

Με βασική προτεραιότητα στην παρουσία της Περιφέρειας στον διαγωνισμό να αποτελεί η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων -τα οποία αναφέρονται με όλα τα χαρακτηριστικά τους- και μετά από τους κατά τόπους διαγωνισμούς, οι κριτές της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου - Κυκλάδων επέλεξαν τη νεαρά σεφ Αικατερίνη Γονιδάκη από την Πάτμο να εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον διαγωνισμό.

Η σεφ Γονιδάκη μίλησε για το πιάτο που θα ετοιμάσει στον διαγωνισμό, το οποίο και ονόμασε «Η αποκάλυψη του Αιγαίου». Το πιάτο θα είναι η γνωστή μας κακαβιά, ένα φαγητό των ψαράδων, που σιγά-σιγά μπήκε μέσα σε όλα τα σπίτια. Τα ψάρια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φρέσκα από τις θάλασσες των νησιών μας και η σεφ Γονιδάκη ευελπιστεί πως θα εντυπωσιάσει τους κριτές.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.