Τέθηκαν αγροτικά ζητήματα σε σύσκεψη με τον υπουργό

Ν. Αιγαίο

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός, κτηνοτροφικός και αλιευτικός τομέας -που έχουν πληγεί από την ενεργειακή κρίση- αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και εντεταλμένος στον αγροτικό τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο κ. Ζαννετίδης στην τοποθέτηση του πρότεινε την ένταξη μέτρου για την περίφραξη των αγροτικών καλλιεργειών και την ανάληψη από τον ΕΛΓΑ της πληρωμής των ασφαλίστρων για τις καταστροφές των ελαφιών. Επίσης έθεσε με ακράδαντα στοιχεία την αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικού μέτρου ενίσχυσης των νησιωτών, τους οποίους η ενεργειακή κρίση οδηγεί σε μεγάλο προβληματισμό και σκέψεις εγκατάλειψης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Γεώργιος Γεωργαντάς δήλωσε ότι θα επεξεργασθεί τις προτάσεις για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και θα τις συζητήσει με τα οικονομικά επιτελεία τόσο του υπουργείου, όσο και της κυβέρνησης.

Τέλος, από την συζήτηση προέκυψε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην αποδέσμευση ποσών για την ενίσχυση όλων των κλάδων της αλιείας.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.