Από Δευτέρα θα επιτρέπονται οι πρώτοι τουρίστες στην Ελλάδα

Οικονομία

Την Δευτέρα 19 Απριλίου αλλάζει η NOTAM που έχει εκδώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς παύουν να ισχύουν οι περιορισμοί για υποχρεωτική καραντίνα και οι ουσιώδεις πτήσεις εσωτερικού.

Γεγονός που σημαίνει ότι πλέον θα επιτραπεί στην χώρα μας να εισέλθουν οι πρώτοι τουρίστες, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα εκτός από πολίτες της Ε.Ε. θα δεχτεί από, Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία, Σερβία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Να σημειωθεί, οι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας μέσω συγκεκριμένων αεροδρομίων, τα οποία είναι: των Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανιών, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Κέρκυρας, αλλά και από δύο συνοριακές διαβάσεις.

Αξίζει, ν’ αναφερθεί, ότι οι επιβάτες από τις προαναφερθέντες χώρες δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ή να έχουν μαζί βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR, όπου πραγματοποίησαν 72 ώρες πριν ταξιδέψουν.

Ένα ρίσκο της κυβέρνησης, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν, καθώς θα δείξει αν αυξηθεί η διασπορά του ιού, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζει τις αντοχές των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και θα βλέπουν τους τουρίστες να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.