Κλείνουν την Τρίτη τα καταστήματα της εστίασης και στην Πάρο

Οικονομία

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι καταστηματάρχες της εστίασης σε όλη τη χώρα, εξαιτίας των νέων απαράδεκτων κυβερνητικών μέτρων διαχείρισης της πανδημίας που μεταφέρουν το βάρος της ευθύνης για την αποτροπή της διάδοσης στους επαγγελματίες του χώρου. 

Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρούν σε πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τους την ερχόμενη Τρίτη, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα κατά τόπους συλλαλητήρια και άλλες αγωνιστικές δράσεις. Μαζί τους, στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και φορείς του εμπορίου, οργανώνοντας από κοινού κινητοποιήσεις.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε μια σειρά από πόλεις. (Διαβάστε παρακάτω)

2021 11 14 kafe1

Σε κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών στην Εστίαση Αθήνας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως «είμαστε επαγγελματίες και όχι "χωροφύλακες"», απαιτώντας παράλληλα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και προστασίας της υγείας των επαγγελματιών του χώρου. Οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης μεταξύ άλλων διεκδικούν: Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη. Να σταματήσουν τα εξοντωτικά πρόστιμα. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστΕπίδομα ειδικού σκοπού για όσους νοσούν ή μπαίνουν σε καραντίνα. Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή δημοτικών τελών για τους μήνες των περιοριστικών μέτρων. Κρατική επιδότηση για την πλήρη κάλυψη των αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία διακοπή, διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας κ.ά. Επίσης, θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στάση εργασίας από την ΟΒΣΑ

Την κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αθήνας και καλεί σε στάση εργασίας όλων των υπόλοιπων επαγγελματικών κλάδων από το πρωί μέχρι τις 12 μ., και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν επίσης πάρει οι Ενώσεις ΕΒΕ: Καισαριανής, Καλλιθέας, Περιστερίου, Αγ. Δημητρίου, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου, Ηρακλείου.

Κάλεσμα συμμετοχής στο κλείσιμο των μαγαζιών και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα απευθύνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Αθήνας.

Η Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας και Μάνδρας καλεί σε κλείσιμο των καταστημάτων στις 11 το πρωί για μισή ώρα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Νικολαΐδου και Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ελευσίνα

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών καλεί σε κλείσιμο των μαγαζιών από τις 10 π.μ. και συμμετέχει στο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στην συμβολή των οδών Δεκελείας και Πάρνηθος.

Σε άλλες περιοχές

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 12 μ. στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η «Αγωνιστική Ενότητα» στην Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης.

Στην Ικαρία, ο Σύλλογος ΕΒΕ καλεί στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και συλλέγει υπογραφές στήριξης. 

Στη Λάρισα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στο Κιλκίς αποφασίστηκε συγκέντρωση στις 12 μ. στην πλατεία Ειρήνης

Στα Χανιά αποφασίστηκε κινητοποίηση στις 11 το πρωί της Τρίτης στην Αντιπεριφέρεια, έπειτα από σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου με άλλα σωματεία επαγγελματιών του νομού.

Απεργία του συλλόγου Καφε/Εστιατόρων Πάρου στις 15/11/2021

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.