Κλειστά καταστήματα σ' όλη την χώρα, πολύ μεγάλη η συμμετοχή και στη Πάρο

Οικονομία

Σε πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τους έχουν προχωρήσει σήμερα οι καταστηματάρχες της εστίασης σε όλη τη χώρα και στην Πάρο τα πάντα είναι κλειστά,

διαμαρτυρόμενοι για τα νέα απαράδεκτα κυβερνητικά μέτρα διαχείρισης της πανδημίας, που για μια ακόμη φορά μεταφέρουν το βάρος της ευθύνης για την αποτροπή της διάδοσης στους επαγγελματίες του χώρου.

«Οι επαγγελματίες έχουμε φωνή, δε θα μας φιμώσετε μέσα στο μαγαζί» το σύνθημα που κυριαρχεί στην κινητοποίηση των μικρών επαγγελματιών που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα.

Οι επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και με πορεία κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους εμπόδισαν να προχωρήσουν. Οι επαγγελματίες κατήγγειλαν την τρομοκρατία της κυβέρνησης, ενώ μετά από παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν και αντιπροσωπεία τους κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή.

Αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία στο υπ. Ανάπτυξης έξω από το οποίο είναι συγκεντρωμένοι.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αθήνας, που πραγματοποιούν στάση εργασίας μέχρι τις 12 μ.

Οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης μεταξύ άλλων διεκδικούν: 

Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη. Να σταματήσουν τα εξοντωτικά πρόστιμα. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, επίδομα ειδικού σκοπού για όσους νοσούν ή μπαίνουν σε καραντίνα, διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή δημοτικών τελών για τους μήνες των περιοριστικών μέτρων, κρατική επιδότηση για την πλήρη κάλυψη των αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, καμία διακοπή, διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας κ.ά. Επίσης, θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.