Δεμένα από αύριο τα πλοία στα λιμάνια για 48 ώρες

Οικονομία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας για 48 ώρες, θα παραμείνουν από αύριο στις 00:01 ώρα, ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021, τα πλοία της ακτοπλοΐας,

καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξήγγειλε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, η απεργία αρχίζει στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 και λήγει στις 24:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

«Οι προσπάθειες των ναυτεργατών να εξασφαλίσουν την μετακίνηση των νησιωτών δεν πρέπει να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που βάζουν πλάτη να μεγαλώνουν τα κέρδη των εφοπλιστών.  

Ο κίνδυνος της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα αφορά αποκλειστικά στην πολιτική, που ακολουθούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, το υπουργείο  ναυτιλίας και οι λιμενικές αρχές. Η νομοθεσία, προκλητικά καθορίζει ότι σε ακραίες καιρικές συνθήκες την ευθύνη έχει ο πλοίαρχος για την εκτέλεση των δρομολογίων,  χωρίς παράλληλα ουσιαστικά μέτρα  ασφαλών λιμενικών εγκαταστάσεων, για τον ασφαλή κατάπλου και απόπλου των πλοίων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες τους κάτοικους των νησιών να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες φθηνές, ασφαλείς, σύγχρονες, με οργανικές συνθέσεις, που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη στις 00:01 έως το Σάββατο 11 Δεκέμβρη στις 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης και να εκφράσουν  την αλληλεγγύη τους συνδικάτα, εργαζόμενοι, κατοίκων των νησιών, των εργαζομένων. Να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα, ασφάλεια και προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής.»

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.