Επιστολή προς Υπουργείο Περιβάλλοντος & Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την Αύξηση Ρεύματος στις Μικρές Τουριστικές Μονάδες

Οικονομία

Επιστολή προς Υπουργείο Περιβάλλοντος & Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την Αύξηση Ρεύματος στις Μικρές Τουριστικές Μονάδες

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ, 

"Η επιβάρυνση που προκαλείται στα τουριστικά καταλύματα από την αύξηση της τιμής του ρεύματος είναι τεράστια. Η αύξηση του ενεργειακού κόστος, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 100%, πλήττει άμεσα τις μικρές οικογενειακές τουριστικές μονάδες μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω της εκ νέου επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων, η οποία βέβαια έχει εξαντλήσει τις οικονομικές τους αντοχές. 

Για τους λόγους αυτούς, πέραν της ανάγκης για επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις εγκαταστάσεις τους, προτείνουμε τα εξής μέτρα άμεσης εφαρμογής με σκοπό τον κατά τα δυνατόν περιορισμό της τεράστιας αυτής επιβάρυνσης:

Επέκταση της επιδότησης που θα ισχύσει για τη χαμηλή τάση και στους καταναλωτές με παροχές που συνδέονται στη μέση τάση. Διασφάλιση μέγιστων τιμών χρεώσεων, π.χ. 100 Euro / Mwh και επιδότηση της διαφοράς.  Μετάθεση του χρόνου καταβολής των αναδρομικών χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ. 

Τέλος πλέον πιστεύουμε είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξετασθεί επιτέλους επί της ουσίας το πάγιο αίτημά της ένωσης ξενοδόχων Ελλάδος να προβλεφθεί ειδικό τιμολόγιο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (μικρές & μεγάλες) και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια & διαμερίσματα στο πρότυπο όσων ισχύουν για τη βιομηχανία."

Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου:

Πρόεδρος : Κ. Μπίζας

Γραμματέας : Γιώργος Καστανιάς.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.