Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Paros απέκτησε ο Παπαλέκας-Prodea

Οικονομία

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Paros απέκτησε η μικτή θυγατρική εταιρεία MVH, η οποία αποτελεί τον κοινό επενδυτικό βραχίονα της εισηγμένης Prodea Investments, της Invel Real Estate και του επιχειρηματία Γ. Παπαλέκα.

Το Porto Paros είναι ένα 4στερο ξενοδοχείο στη Νάουσα της Πάρου (στις Κολυμπήθρες), δυναμικότητας 263 κλινών, το οποίο διαθέτει, εκτός από το κεντρικό συγκρότημα, μικρά αυτόνομα μπανγκαλόους και ιδιωτική μαρίνα σκαφών. Η πώληση ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες πριν την εκπνοή του 2021 με τίμημα που ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ προς τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του ακινήτου και της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η MVH διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της το The Landmark Nicosia στη Λευκωσία, καθώς και το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Parklane και το Park Tower (πύργος πολυτελών κατοικιών) στη Λεμεσό, ενώ εξειδικεύεται στη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχειακών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

2022 01 13 papalekas

Ο κύριος Γιάννης Παπαλέκας

Η εταιρεία συστάθηκε περασμένο Απρίλιο, με την Prodea Investments να κατέχει το 45%, ωστόσο πρόσφατα η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ μείωσε το ποσοστό της στο 25% και στο μετοχικό κεφάλαιο της MVH εισήλθε με ποσοστό 12,5% νέος στρατηγικός μέτοχος, η κυπριακή εταιρεία Ascetico Ltd. Παράλληλα, οι υφιστάμενοι μέτοχοι, δηλαδή η Invel Real Estate (μέσω της Flowpulse) αύξησε την αρχική συμμετοχή της από 10% στο 20%, ενώ ο επιχειρηματίας Γ. Παπαλέκας (μέσω της εταιρεία Papabull) αύξησε το ποσοστό από 40% σε 42,5% και καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος του εν λόγω επενδυτικού σχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εισηγμένης έκρινε πως ο στρατηγικός προσανατολισμός της MVH στο πολυτελές ξενοδοχειακό προϊόν δεν αποτελεί μέρος του core business της σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο. Υπό αυτό το πρίσμα αποφάσισε τη μερική ρευστοποίηση της θέσης της, ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν προτίθεται να μειώσει περαιτέρω τη συμμετοχή της.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα της Prodea, αυτό συνεχίζεται έχοντας στο επίκεντρο, αφενός, περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα των ξενοδοχειακών ακινήτων (κυρίως ξενοδοχεία πόλεων) και αφετέρου, τις αναπτύξεις γραφειακών χώρων, logistics center και εσχάτως οικιστικών ακινήτων. Ο κύριος όγκος του επενδυτικού της προγράμματος ύψους 400 εκατ. ευρώ έχει συμβασιοποιηθεί, ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση επενδύσεων περί των 100 εκατ. ευρώ, με πλέον πρόσφατη την αγορά οικοπέδων της Yalco στα Οινόφυτα.

Έγκυρες πληροφορίες από το νησί των Κυκλάδων που τα τελευταία χρόνια έχει εκτιναχθεί τόσο τουριστικά όσο και σε επίπεδο τιμών real estate, κάνουν λόγο για δυο κινήσεις του επιχειρηματία Παπαλέκα οι οποίες αφορούν:

Πρώτον, συμφωνία διαχείρισης ή και απόκτησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Paros, στον κόλπο της Νάουσας στην περιοχή ανάμεσα στις Κολυμπήθρες και το Μοναστήρι!
Πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα που κάποτε μεσουρανούσε, πάνω στη θάλασσα, με κεντρικό κτήριο και μπανγκαλόου, νεροτσουλήθρες, δική του παραλία και άδεια για μαρίνα σκαφών αναψυχής!
Το ιστορικό ξενοδοχείο Porto Paros στην Πάρο

Δεύτερον, συμφωνία διαχείρισης της έκτασης πάνω στη θάλασσα όπου την ώρα τούτη βρίσκεται το περίφημο κάμπινγκ στον κόλπο της Παροικιάς!
Ένα ακίνητο κατάλληλο για ξενοδοχειακή εγκατάσταση και beach bar που εκτείνεται ακριβώς πάνω στο Μαρτσέλο, μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού!

πηγή:https://1voice.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.