Άρχισαν οι «προσθαφαιρέσεις» για την αναμόρφωση του κατώτατου μισθού

Οικονομία

Στις 12:30 το μεσημέρι, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, ο υπουργός Εργασίας θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων για τα περιθώρια αναμόρφωσης προς τα «πάνω» του κατώτατου μισθού.

Η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, ωστόσο όπως είπε και ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας χωρίς να αποκαλύπτει συγκεκριμένα μεγέθη «στο τέλος λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση. Θα υπάρξει σημαντική αύξηση».

Όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ.Σταϊκούρας για τον καθορισμό του ύψους της αύξησης, «λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες της αγοράς, τόσο ο πληθωρισμός, όσο και η προηγούμενη συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 12:30 με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν την εισήγηση που έχει γίνει στην κυβέρνηση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του.

Σχετικές ανακοινώσεις, δεν αναμένεται να υπάρξουν πριν το τέλος του μήνα. Το πιο πιθανό είναι να δοθεί ένα σαφές στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων στις 29 Απριλίου, κατά τη συνεδρίαση δηλαδή του υπουργικού συμβουλίου.

Δείτε ολόκληρη την τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.