Να αποσυρθεί αμέσως η απαράδεκτη εγκύκλιος που καταργεί το 5ήμερο - 8ωρο για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό

Οικονομία

Να αποσύρει αμέσως η κυβέρνηση την απαράδεκτη εγκύκλιο που αφορά τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό απαιτεί το ΚΚΕ, όπως επισημαίνεται  σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Μέσω της εγκυκλίου, το υπουργείο Εργασίας «ξηλώνει» την πρόβλεψη για πενθήμερη εργασία, που περιλαμβάνει η Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό, δίνοντας τη δυνατότητα για εξαήμερη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή. 

Παραθέτουμε το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: 

«Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός παρουσίαζε στη Βουλή την εικονική πραγματικότητα βαφτίζοντας ''κοινωνική πολιτική'' τα προνόμια που δόθηκαν και δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους, ήρθε το υπουργείο Εργασίας, με εγκύκλιό του, να διασφαλίσει ότι η δουλειά χωρίς ανάπαυση για τους εργαζόμενους στα επισιτιστικά καταστήματα θα συνεχιστεί και με την κυβερνητική βούλα.

Με ωμή παρέμβαση σε μια Κλαδική Συλλογική Σύμβαση καταργεί επί της ουσίας το 5ήμερο - 8ωρο, εφαρμόζοντας τον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη, αφού με ατομική σύμβαση ένας εργαζόμενος θα απασχολείται με 6ήμερη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Και προκειμένου να ακυρώσει ακόμη κι αυτή την πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού, αθροίζει τα -παγωμένα από το 2012- επιδόματα προϋπηρεσίας με τους μισθούς πείνας που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση, για να κρατήσει τον βασικό μισθό κάτω και από τα 713 ευρώ.

Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την απαράδεκτη εγκύκλιο. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις, με σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και ουσιαστικές αυξήσεις». 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.