ΣΕΤΕ: Προτάσεις για την επιβίωση των ξενοδοχείων από το ενεργειακό κόστος

Οικονομία

Τρεις προτάσεις για την διαχείριση της αύξησης του ενεργειακού κόστους των τουριστικών επιχειρήσεων κατέθεσε, στα αρμόδια υπουργεία, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ειδικότερα, σε επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος και απευθύνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, προτείνονται τα εξής μέτρα:
1) Άμεση έκδοση του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» για επιχειρήσεις, προκειμένου οι τουριστικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις εγκαταστάσεις τους.
2) Διευκόλυνση - κινητροδότηση των επιχειρήσεων να παράγουν οι ίδιες μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος την ενέργεια που καταναλώνουν (net - metering).
3) Επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων που βρίσκονται σε υψόμετρο από 300μ. και πάνω.

Επίσης, στην επιστολή του ο κ. Ρέτσος αναφέρει ότι ενώ η τουριστική χρονιά εξελίσσεται καλύτερα του αναμενόμενου και τα τελικά έσοδα που αναμένεται να φτάσουν και ίσως ξεπεράσουν αυτά του 2019, θα αποτελέσουν τεράστια ανάσα για την οικονομία μας, αλλά και την κοινωνία, από την άλλη πλευρά όμως αυξάνεται η αβεβαιότητα και απειλείται το παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων του τουρισμού, λόγω της τεράστιας -μη διαχειρίσιμης- αύξησης στο ενεργειακό κόστος.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.