> Απόψεις

Και μόνο στο άκουσμα ρήσεων του τύπου: «Η Δημοκρατία δεν είναι εκδικητική» ενώ «στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας», η απάντηση της κυβέρνησης των «άριστων» είναι προδεδομένη: «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες», δήλωσε ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης, της γνωστής χουντικής οικογενείας.

Περισσότερα...

Ένα χρόνο τώρα, η πανδημία γίνεται το γκάζι για την επιτάχυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Ένα χρόνο τώρα, η διαχείρισή της από την κυβέρνηση γίνεται με στόχο μόνο τη σταθερότητα του συστήματος και τη στήριξη του κεφαλαίου. Ένα χρόνο τώρα, την χρησιμοποιεί για τον περιορισμό της μαζικής κοινωνικής και πολιτικής δραστηριότητας, την εκμεταλλεύεται για να περάσει αντεργατικά μέτρα και μέτρα περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών.

Περισσότερα...

Το περσινό καλοκαίρι, λόγω του lockdown που είχε προηγηθεί είχα πιο έντονη -από ποτέ- την επιθυμία για θερινές διακοπές. Έφυγα τρέχοντας εκείνη την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι η Πάρος και η Αντίπαρος «κοκκίνισαν» και έκλειναν τα καταστήματα εστίασης κλπ.

Περισσότερα...

Θυμάστε τον πολύ επιτυχημένο και προβεβλημένο κ. Νίκο Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υψηλό αξιωματούχο σε διεθνείς διακρατικούς θεσμούς (σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Εξωτερικών Σχέσεων, σε αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΗΕ κ.λπ.);

Περισσότερα...

Μη νομίζετε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ασχολείται μόνο με ατελείωτες διακοπές, εκδρομές κ.λπ. για να ξαποστάσει από το έργο της διαχείρισης της οικονομικής, υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Περισσότερα...

Σε γεροντική αναπόληση του παρελθόντος, βρέθηκα να αρμενίζω, ως εκκλησιαστικός -παπαδοπαίδι μέχρι άρχων πρωτοψάλτης-, σε πολλά γεγονότα που έγινα μάρτυρας, στην πάνω από 80 έτη πορεία-διακονία μου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.