Φωτεινή Σαμαρά : Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι το μέρος της ευθύνης μας...

> Απόψεις

Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο αν πρώτα αλλάξουμε τον εαυτό μας.

Το να προσπαθεί ο Δήμος να κλείσει μία εφημερίδα, την «Φωνή της Πάρου», μία τοπική εφημερίδα με 75 χρόνια ζωής, που έχει γράψει την δική της ιστορία στο νησί, αλλά και την ηλεκτρονική εφημερίδα «Fileleutheros»,μέσω του οικονομικού τους αποκλεισμού, μόνο θλίψη μπορεί να δημιουργήσει. Όχι γιατί θα κλείσουν οι εφημερίδες, μόνο ο κόσμος το αποφασίζει αυτό, αλλά γιατί σκέφτηκε να τις κλείσει! Γιατί σκέφτηκε κοντόφθαλμα ότι αν τους αφαιρέσει από την λίστα ενός χρηματικού ποσού για τα ΜΜΕ, τότε δια του οικονομικού αποκλεισμού θα τις κλείσει!

Η πολυφωνία του τύπου είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας μας και είμαστε όλοι κοινωνοί της αδικίας που συμβαίνει αυτή την περίοδο στον τόπο μας εις βάρος δύο τοπικών εφημερίδων. Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι το μέρος της ευθύνης μας και να ζητήσουμε από τον Δήμο να ανακαλέσει την αναίτια αδικία εις βάρος της «Φωνής της Πάρου» αλλά και της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Fileleutheros».

Στην Πάρο είμαστε μία μικρή κοινωνία που στο χέρι μας είναι να μην γίνουμε μία κακοσουλούπωτη μικρογραφία των μεγαλουπόλεων, εδώ γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αυτό μας δίνει δύναμη. Δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικά συμφέροντα, εξάλλου φαίνονται αμέσως οι μικρότητες και φωνάζει η κουτοπονηριά.

Τι θα συμβουλεύαμε έναν αθλητή ώστε να νικήσει τους αντιπάλους του; Να τους βάλει τρικλοποδιά να πέσουν; Ή να αγωνιστεί να γίνει καλύτερος; Οι πολιτικές τρικλοποδιές καλό θα ήταν να μείνουν στο παρελθόν όπου ανήκουν. Το ήθος, η δουλειά, οι αξίες είναι η προίκα που θα δώσουμε στα παιδιά μας και θα μας κάνουν περήφανους, είναι αυτά που μας κρίνουν  και μας ξεχωρίζουν ή αμαυρώνουν την ιστορίας μας. Και ο καθένας από εμάς γράφει την δική του ιστορία κάθε ώρα και μέρα που περνά, το ίδιο ισχύει και για τις εφημερίδες και για τον Δήμο.

Φιλικά

Φωτεινή Σαμαρά

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.