Ο Παριανάρας… | Του Δ.Μ.Μ.

> Απόψεις

Ο σύγχρονος κάτοικος του νησιού είναι κάτι μεταξύ γνήσιου νησιώτη και κοσμοπολίτη ευρωπαίου. Κατανοεί ότι είναι κάτοικος ενός κεντρικού νησιού της χώρας, αλλά δεν μπορεί ακόμα να κατανοήσει γιατί δεν είναι η Πάρος το επίκεντρο ολάκερου του κόσμου!

Γοητεύεται όταν διάφορα έντυπα κατατάσσουν το νησί ως «νούμερο ένα της Ευρώπης», αλλά δε δέχεται με τίποτα ότι αυτό είναι αποτέλεσμα διαφημιστικής προώθησης ταξιδιωτικών συμφερόντων και ότι καθημερινά υπάρχουν δεκάδες άλλα δημοσιεύματα για προορισμούς, που και αυτοί με τη σειρά τους είναι «νούμερο ένα…» σε άλλα έντυπα.

Πιστεύει ότι η δημοτική αρχή δεν κάνει καλά τα πράγματα, αλλά ξεχνάει ότι αυτός την ψήφισε πριν ένα χρόνο, για να «γλυτώσουμε» από τον Ροκονίδα που θα μετέτρεπε το δημαρχείο στην Αγία Άννα, σε «Περισσό» της Πάρου!

Υποστηρίζει ότι το νησί δεν είναι καθαρό όπως παλιά, αλλά με την πρώτη ευκαιρία ξεφορτώνεται τα σκουπίδια του όπου βρει, ακόμα και έξω από την πόρτα του γείτονά του. Αμφισβητεί τα μέτρα για την κυκλοφορία, άσχετα ότι πιστεύει συγχρόνως ότι οι διαβάσεις πεζών είναι σχέδια για «κουτσό» στον δρόμο. Το ίδιο πράττει και με τις ράμπες πεζοδρομίων που τις θεωρεί πρώτη τάξης ευκαιρία για να σταθμεύσει εκεί το αυτοκίνητό του και ιδιαίτερα αυτές για τα ΑΜΕΑ.

Έχει μαγκιά, τσαμπουκά, απεχθάνεται τους άλλους νησιωτικούς προορισμούς και μιλά για τη δόξα των προγόνων του και τον Αρχίλοχο, άσχετα αν δεν έχει επισκεφθεί ποτέ το αρχαιολογικό μουσείο, ή νομίζει ότι η αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος», ήταν το σπίτι του αρχαίου ποιητή! Μαζί με αυτά είναι σίγουρος ότι οι έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική και υπάρχει συνωμοσία των σκοτεινών δυνάμεων εναντίον της χώρας μας, και ότι τα ελληνικά δεν έγιναν παγκόσμια γλώσσα για μία ψήφο.

Ο Παριανάρας πουλάει μαγκιές στο καφενείο και βρίζει τους πολιτικούς, αλλά μόλις σκάσει μύτη ο τοπικός βουλευτής ή ο υπουργός τρέχει στο λιμάνι να τον υποδεχθεί. Καταπίνει αμάσητα την αύξηση του ΦΠΑ και δεν κάνει μπροστά τους καμία κουβέντα για τις ανεμογεννήτριες. Ομοίως θεωρεί επιτακτικό να ψωνίζουν όλοι από τα μαγαζιά του, αλλά μόλις βρει ένα ευρώ πιο φθηνό εμπόρευμα από την Αθήνα, τρέχει αμέσως να το αγοράσει από εκεί. Ισχυρίζεται ότι μόνο τα ντόπια προϊόντα είναι καλά, αλλά το ψυγείο του είναι γεμάτο από κρέμα τυριού Ολλανδίας και βούτυρο Γαλλίας. Για κρασί δε, προτιμάει το «Κατώι» Μετσόβου. Σε θέλει για πελάτη στο εστιατόριό του, αλλά άμα πας εκεί την καλοκαιρινή περίοδο ξινίζει τα μούτρα του γιατί του πιάνεις το τραπέζι.

Ο Παριανάρας έγινε πλέον ένα επικίνδυνο φαινόμενο που χωρίς να το έχουμε καταλάβει «καταπίνει» το νησί. Δε φταίνε μόνο οι άλλοι, φταίμε και εμείς.

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.