Μετεξεταστέοι οι «άριστοι» στο Ν. Αιγαίο! | Toυ Δ.M.M.

> Απόψεις

Τα όσα καλά λόγια ακούστηκαν για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους δήμους Πάρου και Αντιπάρου, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του κορωναϊού (τότε που είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας), ήταν δίκαια.

Ύμνοι! Έτσι κι αλλιώς οι έλληνες, είμαστε στα πάντα υπερβολικοί.

Κανείς όμως δεν υπολόγισε ότι η πρώτη φάση της πανδημίας ήταν ουσιαστικά «εύκολη», αφού τα νησιά μας ήταν «αποκλεισμένα» και είμαστε μόνοι μας χωρίς καν την παρουσία άλλου, όχι μόνο από το εξωτερικό, αλλά και την υπόλοιπη χώρα. Αφήνω στην άκρη δε, ότι όλοι διαβάζαμε τα «πανηγυρικά» δελτία Τύπου από την Περιφέρεια και τους δήμους των νησιών μας για το πόσο καλά είχαμε οχυρωθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το πόσο είχαν μεταλλαχθεί τα Κέντρα Υγείας σε «πανεπιστημιακές» κλινικές… Μέχρι δηλώσεις κάναμε σε ΜΜΕ των Αθηνών για το πόσο πρώτοι είμαστε! Και να οι φωτογραφίες με τους θαλάμους νοσηλείας και να οι φωτογραφίες με τους μοριακούς αναλυτές και να οι φωτογραφίες με τις κάψουλες μεταφοράς. Ήρθαν και τα «WE ready, YOU safe, ALL happy» και έδεσε το γλυκό. Κάναμε επικοινωνία και διαφήμιση εξ Αθηνών με γραφεία που δεν έχουν καμία σχέση με την αληθινή πλευρά της ζωής στα νησιά μας.

Έπειτα όμως ήρθε η «έκρηξη» του τουριστικού ρεύματος στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Και εκεί, πήγαν περίπατο τα «you safe» κλπ. Εκεί χάσαμε την μπάλα, και τα υγειονομικά πρωτόκολλα –που θα τηρούσαμε με ευλάβεια- πήγαν περίπατο. Όλοι λοιπόν αρχίσαμε να τα βάζουμε με τα «παλιόπαιδα» και τους νέους που δεν τηρούσαν τα μέτρα, με τους τουρίστες από το εξωτερικό κλπ. Την ίδια στιγμή οι τοπικοί άρχοντες των νησιών μας και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου δεν έβγαλαν «κιχ» στους εκβιασμούς των εφοπλιστών και των ευθυνών της κυβέρνησης για την αύξηση της πληρότητας των πλοίων, και του συνωστισμού των επιβατών που επικρατούσε μέσα σ’ αυτά. Οι τοπικοί «άριστοι» συνέπλευσαν με τους «άριστους» της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Συνταυτίστηκαν απόλυτα με την κυβέρνηση, δεν αντέδρασαν ούτε στο ελάχιστο και υποστήριξαν και αυτοί τις απόψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δηλαδή, ό,τι καλό γίνεται πιστώνεται στη ΝΔ και για ό,τι κακό υπάρχει φταίνε οι πολίτες. Και έτσι, όλοι μαζί, μας κουνούσαν το δάχτυλο! Με παιδικές συμβουλές μας είπαν για τις μάσκες που πρέπει να φοράμε. Για τα γεμάτα ασφυκτικά λεωφορεία, για τα αεροπλάνα που κρέμονταν οι επιβάτες από τα παράθυρα ούτε λέξη!

Τελικά τοπικοί μας άρχοντες, δε δυσαρεστήσατε την κυβέρνηση «αρίστων» του Μητσοτάκη και είσαστε καλά παιδιά, αλλά «κλειδώσατε» την οικονομία των νησιών μας. Και φυσικά λέξη για τις άθλιες εγκαταστάσεις αναμονής επιβατών στα λιμάνια μας. Τις μάσκες να φοράμε και ας είμαστε σε 100 τετραγωνικά μέτρα 700-800 άτομα…

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.