Σαρηγιάννης: Στα 100.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα - Χρειάζονται επιπλέον μέτρα στα ΜΜΜ

> Απόψεις

«Ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αγγίξει τα 2.700. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα αρχίσει να φαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου» δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

«Τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή, υπολογίζονται σε 100.000» τόνισε ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας

Όπως υπογράμμισε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων που τίθενται σε ισχύ από αύριο Τρίτη, θα αρχίσει να φαίνεται μετά τις 7 Νοεμβρίου.«Μέχρι τότε, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αγγίξει τα 2.700» υπογράμμισε.

Ενώ επισήμανε πως με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα.  

Σημείωσε πάντως ότι θα πρέπει να ληφθούν και επιπλέον μέτρα, ιδίως στα μέσα μεταφοράς.

«Δε φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» σημείωσε.

Όπως είπε, θα πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειωθεί το ιικό φορτίο, ενώ θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό. 

πηγή: https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.