Συν και πλην της ανακοίνωσης Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ | Του Δ.Μ.Μ.

> Απόψεις

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους παριανούς νεφροπαθείς και τη μετακίνησή τους στη Νάξο, και την επιστροφή στο νησί μας, λύθηκε προσωρινά.

Για να είμαι δίκαιος πρέπει να γράψω ότι οι ενέργειες έγιναν από τον δήμαρχο, Μ. Κωβαίο, αφού άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του. Ό,τι άλλο και να ειπωθεί είναι άκυρο αφού ο δήμαρχος, και έδρασε γρήγορα στο θέμα, και λύση βρήκε αμέσως. Εκεί λαμβάνει θετικό πρόσημο. Δε λαμβάνει όμως και τόσο θετικό πρόσημο στη συνέντευξη που έδωσε μετά σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας. Γνωστοποίησε το πρόβλημα, ευχαρίστησε τον υπουργό πολλές φορές, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά για τα δρομολόγια και τα τερτίπια των εφοπλιστών που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας. Έπρεπε με στεντόρεια φωνή να υπερασπιστεί την καθημερινή συγκοινωνία του νησιού μας. Αυτό σε ό,τι αφορά τον κ. Κωβαίο που στο συγκεκριμένο θέμα τα πήγε καλά.

Από εκεί και πέρα είδαμε σπέκουλα πάνω στο θέμα και έτσι από πολιτικούς έως πολιτευτές των Κυκλάδων είδαμε ανακοινώσεις και διάφορα άλλα «χαριτωμένα» με τις προσπάθειες που έκαναν ή άκουσαν (είχαμε και τέτοια ανακοίνωση από τοπικό βουλευτή…).

Από την άλλη οι ανακοινώσεις τοπικών φορέων έχουν διαβάθμιση… Το ΚΚΕ έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και έθεσε ως θέμα τα δρομολόγια των πλοίων. Ακόμα, κινητοποίησε τους βουλευτές του κόμματος για την ίδια υπόθεση. Η τοπική οργάνωση της ΝΔ μας αιφνιδίασε αρνητικά, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να μας πει τι της είπαν από το υπουργείο και οι διαβεβαιώσεις που έλαβε για την επίλυση του προβλήματος. Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου Αντιπάρου αυτή έχει δύο όψεις ανάγνωσης. Δηλαδή, από τη μία εμφανίζεται «large», δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που έκαναν ενέργειες για τη λύση του ζητήματος και όταν μπαίνει στην ουσία για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια επικεντρώνεται –αποκλειστικά- στο να δοθεί λύση με την απόκτηση μονάδας τεχνητού νεφρού και να προσπαθήσουμε όλοι ενωμένοι.

Η πρώτη μου ερώτηση προς την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ποιοι μαζί με ποιους;». Με ποιο σκεπτικό όλοι μαζί; Με εκείνους που δεν κατάλαβαν ποτέ τι σήμαινε το εισιτήριο για τις επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας ή με εκείνους που υποστηρίζουν ότι «η Πάρος έχει δεκάδες ιδιώτες γιατρούς» και δε χρειάζονται οι κινητοποιήσεις του κόσμου. Ποιοι λοιπόν με ποιους; Και ας πούμε ότι το «όλοι μαζί» είναι μία ευχή. Το θέμα των δρομολογίων –που το συγκεκριμένο πρόβλημα λόγω αυτού παρουσιάστηκε- που το καταγγείλατε; Πού είναι στην ανακοίνωση; Κατανοώ απόλυτα ότι λόγω της ευαισθησίας του θέματος θέλατε να είσαστε «ενωτικοί», αλλά όταν μιλάμε για πολιτική δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις…

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.