Σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση | Του Θ. Μαρινόπουλου

> Απόψεις

Πρώτη φορά στα χρονικά της αυτοδιοίκησης στην Πάρο υπάρχει τόσο ισχυρή, σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Πλησιάζουμε τα δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου και τα θέματα, οι προτάσεις, οι παρατηρήσεις αλλά και ο έλεγχος της πλειοψηφίας ακολουθούν καταιγιστικούς ρυθμούς. Είναι ενδεικτικό ότι σε συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης μέλη των κοινοτήτων ανέφεραν ζητήματα στα οποία έχουν συμβουλεύσει τις αρχές και μετά, όσα από αυτά πραγματοποιούνται, τα κοινοποιούν ως δικά τους επιτεύγματα.

Κι όμως προς τιμήν όλων των παρευρισκομένων, η προτροπή από τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης και η σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων, ήταν να συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο, γιατί σε τελική ανάλυση ωφελείται η Πάρος. Ακόμη περισσότερο τώρα στη δύσκολη αυτή περίοδο αρκετές προτάσεις αλλά και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προήλθαν από την αντιπολίτευση.

Κάποια πράγματα, ποιώντας την ανάγκην φιλοτιμίαν οι διοικούντες, τα πιο εύκολα, τα προωθούν, τα δυσκολότερα όχι. Τους σπρώχνεις, δυσκολεύονται όμως να πάρουν μπρος. Έτσι καταφεύγουν στον λαϊκισμό, στον αποπροσανατολισμό και στα επικοινωνιακά τερτίπια με δελτία Τύπου για τα αυτονόητα από τη μια και τα περί «ποιοτικής» αντιπολίτευσης από την άλλη.

Όλοι όμως βιώνουμε μια καθημερινότητα χειρότερη από ποτέ. Κάτι λείπει... ή μάλλον λείπουν πολλά.

Αθανάσιος Μαρινόπουλος

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.