Ιστορίες για μικρούς ινδιάνους…| Του Δ.Μ.Μ.

> Απόψεις

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου στις 29/1/2021 μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η συγκρότηση της τουριστικής επιτροπής του νησιού μας.

Ό,τι και να γράψει κάποιος γι’ αυτήν την επιτροπή, είναι δύσκολο να μείνει ψύχραιμος στο τέλος. Κι’ αυτό όχι γιατί η συγκεκριμένη επιτροπή δεν είναι αναγκαία -όχι φυσικά με τον τρόπο που λειτουργεί- αλλά γιατί τα όσα γίνονται εκεί είναι «ιστορίες για μικρούς ινδιάνους». Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει.

Εννοείται ότι δε θα μπω και πάλι στον κόπο να γράφω για τις τραγελαφικές προσκλήσεις «δημοσιογράφων»-blogger που παρουσιάζει η επιτροπή κατά καιρούς. Έχουμε δει επισκέψεις από «παριζιάνες» που έχουν blog για καλλυντικά… και ήρθαν τσάρκα με φίλες τους, έως επισκέψεις της τουριστικής επιτροπής στην αλλοδαπή συν γυναιξί και λοιπών συγγενών. Τέλος πάντων. Ας μην το τραβήξω άλλο το θέμα. Γι’ αυτό θα γράψω όχι αυτά που υποστηρίζω εγώ, αλλά αυτά που ειπώθηκαν επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο και το πώς προγραμματίζονται τα ταξίδια στο εξωτερικό από τον δήμο, και για το ποιοι πηγαίνουν εκεί. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Ηλ. Κουντρομιχάλης, είπε με τον επισημότερο τρόπο στη συνεδρίαση ότι όταν ήταν αντιδήμαρχος του παρουσίασαν μία σειρά από πόλεις που γίνονταν εκθέσεις και τον ρώτησαν σε ποια θα ήθελε να πάει και εκείνος. «Έτσι γίνεται» του είπαν, όπως δήλωσε. Νομίζω ότι ουσιαστικά ο κ. Κουντρομιχάλης είπε την ουσία για το πώς «οργανώνεται» από τον δήμο μας η τουριστική πολιτική. Μεταξύ μας τώρα, προτιμώ πάντως να πηγαίνουν εκλεγμένοι σύμβουλοι στις εκθέσεις, παρά να πηγαίνουν εκπρόσωποι φορέων. Κι αυτό γιατί στις περισσότερες  περιπτώσεις εκπροσώπων φορέων μόνο για την τουριστική προβολή του νησιού δε φροντίζουν, αφού το πρώτο που κάνουν είναι να προωθούν τις δικές τους επιχειρήσεις. Έτσι, πάνω στον πάγκο του περιπτέρου, που πληρώνει ο δήμος ή η Περιφέρεια, έχουν τα διαφημιστικά φυλλάδια της δικής τους επιχείρησης.

Μία άλλη αλήθεια είναι ότι στις συνεδριάσεις της τουριστικής επιτροπής, συνήθως είναι απόντες οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των φορέων, που είναι και καλά… οι «ειδικοί» της τουριστικής προβολής. Όπως μάλιστα ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όχι μόνο πηγαίνουν άτομα που δεν γνωρίζουν καλά καμία ξένη γλώσσα, αλλά ορισμένοι δεν γνωρίζουν καλά ούτε την ελληνική!

Παρά τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο νησί του «WE ready, YOU safe, ALL happy!», είδαμε ότι στην επιτροπή μπήκαν και εκπρόσωποι λέει… του εμπορικού συλλόγου! Επειδή, απ’ ότι γνωρίζουμε εδώ και τουλάχιστον 4-5 χρόνια τέτοιος σύλλογος δεν υφίσταται, ούτε έχουν γίνει εκλογές σ’ αυτόν, θα μπορούσε κάποιος να μας απαντήσει αν τελικά ο παραπάνω σύλλογος είναι ενεργός και υπό ποία ιδιότητα «μέλη» του μετέχουν σε επιτροπές;

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.