Μ. Παναγάκη: «Συστράτευση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων»

> Απόψεις

Η κ. Μαριαλένα Παναγάκη, συντονίστρια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πάρου-Αντιπάρου, μίλησε στην εφημερίδα μας σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Η κ. Παναγάκη για την κυβέρνηση της χώρας επί ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«-Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, διαψεύδοντας τη βεβαιότητα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι αποτελούσε παρένθεση.

- Στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε, παρά τους ασφυκτικούς μνημονιακούς περιορισμούς, στήριξε τα ασθενέστερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

- Ενίσχυσε την υγεία και στήριξε την παιδεία και το δημόσιο σχολείο».

Για τα θέματα του τομέα υγείας, η κ. Παναγάκη δήλωσε:

«Η στήριξη της υγείας αποτέλεσε προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατήργησε το εισιτήριο των 5 ευρώ σε κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία και θέσπισε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πάνω απ’ όλα όμως ενίσχυσε με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού το δημόσιο σύστημα υγείας, γεγονός, που εξαιτίας της πίεσης που δέχεται τώρα, λόγω της πανδημίας, υπήρξε σωτήριο».

Για την παιδεία

«Στον χώρο της παιδείας έκανε ότι είναι δυνατόν για την ομαλή λειτουργία των σχολείων καλύπτοντας τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ικανοποίησε όλα τα αιτήματα για τη στήριξη μαθητών/τριών με μαθησιακές δυσκολίες ή αναπηρίες. Κυρίως όμως ξεκίνησε τη διαδικασία για τον διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών σε ειδική και γενική παιδεία».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«• Δημιούργησε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και μαξιλάρι 37 δις ευρώ.

• Στην εξωτερική πολιτική προχώρησε με τόλμη σε διευθετήσεις και συμφωνίες που αποδέσμευσαν δυνάμεις για την αντιμετώπιση της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής.• Διεύρυνε τη δημοκρατία με την ψήφιση της απλής αναλογικής. Σε επίπεδο περιφερειών προχώρησε σε αποκέντρωση σημαντικών πόρων και στο χώρο της Α’θμιας αυτοδιοίκησης εφάρμοσε την απλή αναλογική έχοντας ως στόχο τον περιορισμό του δημαρχοκεντρικού συστήματος και δίνοντας πολιτική υπόσταση στους δημοτικούς συμβούλους και τη συλλογικότητα των αποφάσεων. Ταυτόχρονα με τα προγράμματα Φιλόδημος 1 και 2 ενίσχυσε τους δήμους με σημαντικά ποσά εντάσσοντας σε αυτά αναγκαία για τις τοπικές κοινωνίες αναπτυξιακά έργα».

Συστράτευση

«Το θέμα όμως δεν είναι ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα ξηλώνει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και που χωρίς αυτό η τωρινή κυβέρνηση θα βρισκόταν μπροστά σε τρομερά αδιέξοδα.

Το θέμα είναι η συστράτευση όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, το κάλεσμα των πολυπληθών φίλων μας σε Πάρο και Αντίπαρο, να ενεργοποιηθούν, να οργανωθούν και με σημαία τις διαχρονικές αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς να αγωνιστούν μαζί για τη βελτίωση της ζωής όλων. Υγεία, εκπαίδευση, τουρισμός και προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν πεδία κοινής δράσης.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πάρου-Αντιπάρου απέδειξε ότι μπορεί να συνεργαστεί με άλλες συγγενείς, αλλά και ευρύτερες δυνάμεις, όπως συνέβη και στους μεγάλους αγώνες για την υγεία και στις κινητοποιήσεις κατά των ανεμογεννητριών.

Αυτή η συστράτευση είναι, αντικειμενικά, η μόνη σοβαρή ελπίδα για το μέλλον μας, ιδιαίτερα μπροστά στη βαθιά κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία η οποία επηρεάζει ήδη σοβαρά τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα, επιφέροντας δύσκολες συνθήκες για τη ζωή και την οικονομική επιβίωσή μας, που θα επιδεινωθούν στη συνέχεια».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.