Κυβέρνηση αρίστων για τους «φίλους» | Του Δ.Μ.Μ.

> Απόψεις

Αρκετοί στην αρχή γέλασαν με τα καμώματα του κ. Φουρθιώτη, προφανώς λόγω της πρότερης επαγγελματικής του ιδιότητας ως μάνατζερ της κ. Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Τα χαμόγελα για τον βίο του προσδιοριζόμενου εσχάτως και ως εκδότη εφημερίδας, θα έπρεπε να γεμίζουν προβληματισμό. Κι αυτό διότι με μεγάλη ευκολία, π.χ. ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας φωτογραφίζεται μαζί του, η αστυνομία του παρέχει 14 αστυνομικούς και τρία περιπολικά για φύλαξη, το πρόγραμμα «Συνεργασία» που χρηματοδοτεί τους μισθούς εργαζομένων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας τον πλήρωνε με 60000 ευρώ ως προσωπικό μισθό που δήλωνε ότι λάμβανε κλπ.

Αλήθεια, υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στον κόσμο που να πιστεύει ότι όλα τα πιο πάνω έγιναν τυχαία; Ή ακόμα πιστεύει κάποιος ότι τυχαία δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση των Αρχών για τα όσα ψευδώς έχει διαφημίσει για την εφημερίδα του ο κ. Φουρθιώτης (π.χ. «Δώρο επιταγή αξίας 50 ευρώ, σε όλα τα super markets, για όλους», που στη συνέχεια διαπίστωνε ο αναγνώστης ότι πρέπει πρώτα να συμμετέχει σε μία κλήρωση -όχι λοιπόν σε όλους- στη συνέχεια θα έπρεπε να αγοράσει κάποια προϊόντα, όπως ένα πιεσόμετρο που κόστιζε 24,90 ευρώ, κλπ).

Το φαινόμενο Φουρθιώτη «ανθεί» διότι ο εναγκαλισμός της σημερινής κυβέρνησης με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι τέτοιος, που τους επιτρέπει το κάθε τι. Κύριο θέμα των κυβερνητικών σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας είναι ότι «απαγορεύεται κάθε κριτική στην κυβέρνηση». Ακόμα, αποφεύγουν κάθε ερώτηση προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο, ώστε η απάντηση που θα δοθεί να είναι προϊόν ωρίμου σκέψεως και σαφώς «μαγειρεμένη» με αληθοφάνεια.

Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ανακοίνωσε ότι πλέον όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων θα δίνονται από εκείνον και από τους αρμόδιους αντιδημάρχους γραπτώς. Δεν απαντάει δηλαδή απευθείας στις συνεδριάσεις. Έτσι, με μία αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των υπολοίπων συναδέλφων του οι οποίοι,  αν και εκείνος εκφράζει το 28% των ψηφοφόρων της πρώτης Κυριακής, εκείνοι εκφράζουν περίπου το υπόλοιπο 72% έκανε μπάχαλο όλο το δημοτικό συμβούλιο Χίου. Την ίδια ακριβώς λογική ακολούθησε και ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Ελισάφ Μωυσής (αυτός ήταν δεύτερος την πρώτη Κυριακή με 23%...). Παρόμοια τακτική έχουμε με πολλούς «γαλάζιους» δημάρχους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι σχεδόν σαν φωτοτυπία αναπαράγουν την «καραμέλα» περί λαϊκισμού της αντιπολίτευσης κλπ. Τα πάντα για τη σημερινή κυβέρνηση και τους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς παράγοντες στρέφονται σε μία απαξίωση των Αρχών του πολιτεύματος, σε μία αντιπάθεια σε ό,τι εκφράζει κριτική άποψη και βέβαια σ’ έναν απόλυτο εναγκαλισμό σε οποιονδήποτε τους υποστηρίζει, ακόμα και στον πρ. μάνατζερ της Τζούλιας.

Τέλος, και στον δήμο Πάρου ισχύει από την περασμένη συνεδρίαση ότι θα δίνονται γραπτές απαντήσεις στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης…

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.