Οι αξιότιμοι εφοπλιστές!

> Απόψεις

Είμαστε ένας λαός πολύ περίεργος σε ό,τι αφορά την αντίδρασή μας. Μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν ένα περίπου χρόνο όλοι έτρεχαν στα σούπερ μάρκετ –στην αρχή της πανδημίας- για να αγοράσουν χαρτί υγείας!

Ναι, αυτό πίστευαν ότι είναι το πρώτο που χρειάζονται για την πανδημία.

Προφανώς, λόγω της αγοράς των χαρτιών υγείας, ο εφοπλιστής, Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος κατά τα άλλα της ένωσης πλοιοκτητών της χώρας μας είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι πει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών» και ότι τον πρωθυπουργό της χώρας όποτε θέλουν μπορούν να χε...ν επάνω του. Αυτή ήταν η δήλωση του αξιότιμου κατά τα άλλα Π. Λασκαρίδη, που δόθηκε σε ΜΜΕ της αλλοδαπής. Η αλαζονεία του εφοπλιστή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ η έπαρσή του χτύπησε «κόκκινο». Φυσικά, τη δήλωσή του στη συνέχεια την αποδοκίμασε τόσο ο εφοπλιστικός κόσμος, όσο και ο ίδιος του ο αδελφός. Ο ίδιος δε, ο περιβόητος κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης, προσπάθησε να ανακατασκευάσει την αρχική του δήλωση λέγοντας ότι δεν αφορούσε τον πρωθυπουργό και οι πορτογάλοι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν βάναυσα -εκτός θέματος και ειρμού- μία συζήτηση που είχε μαζί τους. Σημειώνουμε ότι η συνέντευξη ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, δόθηκε στον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό European Investigative Collaboration, σε δημοσιογραφική έρευνα με τίτλο «Black Trail», η οποία διερευνά τις περιπτώσεις παραβίασης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές που μένουν ατιμώρητοι… (άκου θέμα που πήγαν να ανοίξουν οι δημοσιογράφοι!). Είπε και άλλα ωραία ο κ. Λασκαρίδης, μεταξύ αυτών, και ότι η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα και δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από τη χώρα αυτή.

Ωραία όλα αυτά μόνο που… Οι εφοπλιστές απαλλάσσονται από οποιοδήποτε φόρο εισοδήματος στα κέρδη που προκύπτουν από την εκμετάλλευση πλοίων. Απαλλάσσονται από κάθε φορολογία ή υπεραξία που μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από την πώληση κάποιου πλοίου, είτε από την είσπραξη ασφαλιστικής αποζημίωσης, είτε από άλλη αιτία. Απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος στο ποσό των καθαρών κερδών ή μερισμάτων κάθε ημεδαπής ή αλλοδαπής εταιρείας, που εκτός από την εκμετάλλευση πλοίων έχει και άλλες εκμεταλλεύσεις (αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ο κ. Λασκαρίδης εκτός από εφοπλιστής είναι και ξενοδόχος). Απαλλάσσονται από τον φόρο πλοία Α’ κατηγορίας, ναυπηγούμενα στην Ελλάδα. Απαλλάσσονται από το φόρο πλοία Α’ κατηγορίας που υφίστανται επισκευές και οι δαπάνες για αυτές καλύπτονται με εισαγωγή συναλλάγματος. Απαλλάσσονται, απαλλάσσονται, απαλλάσσονται… Απαλλάσσονται αν έχουν ηλικία κάτω των 30 ετών (τα φορτηγά), αν έχουν ναυπηγηθεί στην Ελλάδα, από τον φόρο κληρονομιάς τα άνω των 1.500 κόρων και όρεξη να έχετε να διαβάζετε από πόσα απαλλάσσονται.

Αυτοί είναι οι εφοπλιστές «εθνικοί ευεργέτες», που χ… ακόμα και τη χώρα!

Δ.Μ.Μ

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.