Γενική Συνέλευση και νέο Δ.Σ. στον PAWS

Περιβάλλον

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προστασίας Ζώων Πάρου-PAWS για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη διετία.

Συνολικά εψήφισαν 32 μέλη και εξελέγησαν οι ακόλουθοι:

Α. Διοικητικό Συμβούλιο

Τακτικά μέλη:

Αργυρώ Ελευθεριάδου, Πρόεδρος

Ray Fellows, Αντιπρόεδρος

Varvara Wright-Avlitis, Γενική Γραμματεύς

Βarbara Polyzos, Ταμίας

Ronit Rubin, Mέλος

Αναπληρωματικά μέλη:

ΒarbaraEllis

Αλέξανδρος Δημακόπουλος

Ανδρέας Ραγκούσης

Β. Ελεγκτική Επιτροπή

Μαρία Γιαρμενίτη

Πέτρος Αυλήτης

BramVanspronsen

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τα οικονομικά στοιχεία του Συλλόγου για το έτος 2019 καθώς και τον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κα Α .Ελευθεριάδου, αναφέρθηκε στην δράση του Συλλόγου κατά την τελευταία διετία και κυρίως στην ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Μαράθι.

Παράλληλα, έκανε και εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες του Συλλόγου, δίνοντας ακριβή στοιχεία και στατιστικά για στειρώσεις, εμβολιασμούς, θεραπείες κλπ και κυρίως για υιοθεσίες ζώων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2019 ο PAWSκατάφερε να υιοθετηθούν 91 ζωάκια, ενώ μέσα στους 9 μήνες του 2020 και, παρόλη την δύσκολη συγκυρία λόγω κορωναϊού, έχουν ήδη υιοθετηθεί 89 συνολικά ζωάκια (77 σκυλιά και 12 γατιά). Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί, αφού έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνονται αισθητά τα αδέσποτα στους δρόμους της Πάρου.

Κλείνοντας, η Πρόεδρος επεσήμανε την μεγάλη ανάγκη για την περαιτέρω οικονομική στήριξη του καταφυγίου! Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος PAWSως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές και χορηγίες και οι διαθέσιμοι πόροι του είναι ελάχιστοι σε σχέση με την συνεχώς αυξανόμενη δράση του στην Πάρο. Σημειώνεται ότι σήμερα φιλοξενούνται στο καταφύγιο γύρω στα 45 σκυλιά και 15 γατιά και τα ετήσια έξοδα του Συλλόγου ξεπερνούν τις 50-60.000€ το χρόνο.

Ο Δήμος Πάρου, ο οποίος έχει αναλάβει την εποπτεία του καταφυγίου, οφείλει να αναλάβει τις από τον Νόμο ευθύνες που του αναλογούν ( έχοντας την απόλυτη ευθύνη και αρμοδιότητα για τα αδέσποτα του νησιού) και να στηρίξει οικονομικά αυτό το μοναδικό καταφύγιο αδέσποτων που έχουμε στην Πάρο.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.