Βρέθηκε σπάνιο πτηνό με θηλυκά και αρσενικά χαρακτηριστικά

Περιβάλλον

Ερευνητές στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ εντόπισαν ένα πτηνό που από τη μία πλευρά του έχει αρσενικά χαρακτηριστικά και από την άλλη θηλυκά!

Ερευνητές στο καταφύγιο άγριας ζωής, Powdermill, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, βρήκαν ένα πτηνό που από τη μία πλευρά τα φτερά του είναι ροζ και μαύρα (τυπικό δείγμα αρσενικού) και από την άλλη πλευρά τα φτερά του είναι κίτρινα και λευκά (χαρακτηριστικό των θηλυκών).

2020 10 10 ptino2

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να πρόκειται για μια μια γενετική ανωμαλία γνωστή ως διμερής γυναικομορφισμός. Σε αντίθεση με τους ερμαφρόδιτους οργανισμούς, δηλαδή την συνύπαρξη αρσενικών και θηλυκών αναπαραγωγικών ιστών, οι γυναικόμορφοι εμφανίζουν αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά και στις δύο πλευρές του σώματός τους. 

2020 10 10 ptino1

Το πτηνό αυτό με το παχύ ράμφος έχει από τη μία ροζ και μαύρα φτερά, δηλαδή αρσενικά χαρακτηριστικά, και από την άλλη κίτρινα και λευκά φτερά που είναι θηλυκά χαρακτηριστικά. Ακόμη και το πίσω μέρος των φτερών και η ουρά του πουλιού έχουν σημαντικές διαφορές: από τη μία τα φτερά είναι λευκά και μαύρα και από την άλλη γκρι και καφέ.

«Όλη η ομάδα ήταν πολύ ενθουσιασμένη» ανέφερε ένα μέλος της ερευνητικής ομάδας περιγράφοντας το πτηνό ως «μονόκερο».

Μια δημοφιλής ερώτηση, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Carnegie, είναι αν αυτό το πουλί έχει την ικανότητα να αναπαράγεται.

«Επειδή συνήθως μόνο η αριστερή ωοθήκη είναι λειτουργική στα πουλιά και η αριστερή πλευρά αυτού του πουλιού είναι θηλυκή, θα μπορούσε θεωρητικά να παράξει μικρά αν ζευγαρώσει με ένα αρσενικό» εξηγούν οι επιστήμονες.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει εάν αυτό το πουλί θα μπορεί τελικά να προσελκύσει σύντροφο για αναπαραγωγή ή το κελάηδισμά του θα προκαλέσει σύγχυση στα ομοειδή του.

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.