Πιλοτικό πρόγραμμα μείωσης/εξάλειψης του παστουρώματος των ιπποειδών εργασίας και των παραγωγικών ζώων

Περιβάλλον

.Από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξής και τροφίμων και την γενική διεύθυνση κτηνιατρικής πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ενημέρωση:

"Σε συνέχεια της  επιστολής της Animal Action Hellas και μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Γενική Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κα Χρ. Καλογήρου με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αποφασίσθηκε η ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος στην Πάρο με στόχο την εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης σε οικόσιτες εκτροφές ιπποειδών εργασίας και παραγωγικών ζώων με στόχο την καταρχήν μείωση και εν τέλει την εξάλειψη της πρακτικής του παστουρώματος των ζώων .
Το Πρόγραμμα αυτό θα αναπτυχθεί και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, του Αγροτικού Κτηνιατρείου Πάρου και της Animal Action Hellas.

Για την υλοποίηση του προγράμματος απαιτείται ο καθορισμός των οικόσιτων εκτροφών εφαρμογής, η αναλυτική περιγραφή των δράσεων, ο καθορισμός των διαδικασιών υλοποίησης, παρακολούθησης και ελέγχου, η σύνταξη ενδεικτικού και αναλυτικού προϋπολογισμού και η χρηματοδότηση του έργου.
Με στόχο την σύνταξη της σχετικής τεχνικοοικονομικής προμελέτης για την υλοποίηση του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας μεταξύ των αρμοδίων για την ανάπτυξη και υλοποίηση του Προγράμματος στην Πάρο στις 17 και 18/06/2021"

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.