Διαχείριση απορριμμάτων στη Νάουσα | Τι αποφασίστηκε

Περιβάλλον

Σύμφωνα με τον δήμο Πάρου, ο χώρος συλλογής και διαλογής αποβλήτων στη Νάουσα, μετά από την απόφαση του δικαστηρίου που επέβαλλε στον δήμο να προβεί άμεσα στην αποδέσμευσή του, το οικόπεδο καθαρίστηκε και αποκαταστάθηκε από την υπηρεσία καθαριότητας και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο δήμος Πάρου σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ακόμα ότι «η ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου καθώς και αυτός ο τρόπος συλλογής των αστικών απορριμμάτων μας όπως μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, κλαδέματα, αδρανή υλικά και κάθε λογής απόβλητα που δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων, δεν συνάδει με τον πολιτισμό του νησιού μας και την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών μας, ούτε τιμούσε τον Νο1 νησιωτικό προορισμό της Ευρώπης.

Στο εξής, όποιος πολίτης επιθυμεί τη συλλογή φυτικών «καθαρών» υπολειμμάτων (κλαδιών, κλπ), ηλεκτρικών ή/και ηλεκτρονικών συσκευών και ογκωδών αντικειμένων όπως παλιά έπιπλα στρώματα, παρακαλείτε όπως επικοινωνεί με το γραφείο κίνησης της υπηρεσίας καθαριότητας στο τηλέφωνο 22840- 24059 ή στο email:apothiki@paros.gr.

Ειδικά για τα απόβλητα από εκσκαφές, εκχερσώσεις και ισοπεδώσεις εκτάσεων, από κατασκευές και κατεδαφίσεις κτιρίων ή άλλων δομικών κατασκευών, τα υπολείμματα χώματος κλπ. (Α.Ε.Κ.Κ), απαγορεύεται η ανάμιξή τους με τα οικιακά απορρίμματα και η ανεξέλεγκτη διάθεσή τους. Οι πολίτες για τη συλλογή τους θα πρέπει να απευθύνονται στις συμβεβλημένες μονάδες ανάκτησης ΑΕΚΚ, ήτοι 1) ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΑΣ, Καμίνια Νάουσας, Νάουσας, Τηλ. 2284053258, emailmwroyzf@hotmail.com και 2) ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ, Άγιος Βλάσσης Αρχιλόχου, Τηλ:2284042798, φαξ:2284042430, emailg.xristoforos@yahoo.gr.

Για να διατηρήσουμε ευπρεπή και καθαρό το νησί μας και να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, όλοι οι πολίτες, κάτοικοι και επιχειρηματίες, καλούνται να εφαρμόζουν πιστά τον Κανονισμό Καθαριότητας. Η μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών επισείει σοβαρά χρηματικά πρόστιμα για τους παραβάτες, τα οποία θα διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τον Δήμο έχουν καθαρά αποτρεπτικό χαρακτήρα και όχι εισπρακτικό».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.