Ανεμογεννήτριες : 28 - 30 Ιουλίου: Η τελευταία απόβαση

Περιβάλλον

Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Μετά από την επεισοδιακή απόβαση των ανεμογεννητριών παραμονές Χριστουγέννων του 2020, εν μέσω καραντίνας. Μετά την παράνομη αποθήκευσή τους σε οικόπεδο στην Αγ. Μαρίνα, ακόμα και μετά την σφράγισή του από την πολεοδομία, οι εταιρείες μεταφοράς και εγκατάστασης των ανεμογεννητριών επανέρχονται.

Από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου, ζητούν από τον Δήμο Τήνου άδειες διέλευσης των υπερμεγεθών φορτηγών και γερανών τους, από τις 02.00 μέχρι τις 08.00 το πρωί για να περάσουν τα εκτρώματα και να τα σηκώσουν πάνω από την Καρδιανή και τα Υστέρνια.

28 έως 30 Ιουλίου, καταμεσής της τουριστικής περιόδου, θα κλείνουν τον δρόμο από Αγ. Μαρίνα μέχρι τους Μύλους Υστερνίων και μέχρι την Β' Εύρεση για έξι ώρες για να κάνουν την δουλειά τους. Αυτός είναι ο σεβασμός στην τοπική κοινωνία και στο νησί που αναμασούν ξανά και ξανά οι επενδυτές. Αυτή είναι η συνεισφορά τους στον τουρισμό για την οποία προσπαθούν να μας πείσουν.

Ας μην γελιόμαστε, πίσω από το "μικρό" έργο στα Πράσα έρχονται κι άλλα ακόμη μεγαλύτερα και ακόμη περισσότερα. Πρόσφατα δύο νέες εταιρείες, η μία συμφερόντων του πετρελαϊκού κολοσσού Motor Oil, ζήτησαν από την ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού για ανεμογεννήτριες 145 μέτρων στην Τήνο.

Δεν θα σταματήσουν ποτέ αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Το νησί μας πάνω από τα κέρδη τους.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.