Ένας χώρος στάθμευσης που έγινε βοτανόκηπος…

Περιβάλλον

Όταν υπάρχει όρεξη και θέληση για να δημιουργηθεί κάτι όμορφο τα αποτελέσματα είναι ανάλογα των προσπαθειών των ανθρώπων που τα χειρίζονται.

Αυτό αποδεικνύεται από τους ανθρώπους του πάρκου δήμου Πάρου, οι οποίοι, μετέτρεψαν, από το 2018, ένα χώρο πάρκινγκ που εξυπηρετούσε τους επισκέπτες του θεάτρου, σ’ ένα αξιοσημείωτο βοτανόκηπο, με στόχο να είναι προσβάσιμος για όλους τους επισκέπτες.

Για να πάρει «σάρκα και οστά» ο βοτανόκηπος χρειάστηκε η χρηματοδότηση του Σωματείου Φίλων Πάρκου, αλλά και του C.P.F. (Cyclades Preservation Fund), δημιουργώντας έναν κήπο με όλα τα είδη φυτών που ευδοκιμούν στις Κυκλάδες και στην Πάρο. Σ’ αυτό το εγχείρημα μεγάλη συμμετοχή για τη δημιουργία του είχαν η Έλενα Συμεωνίδου, ως επιστημονικός συνεργάτης, ο Κώστας Σιφναίος, ο Σεβαστιανός Αναγνωστόπουλος και ο Γιώργος Πετράκης (γεωπόνοι), όπως μας είπε ο κ. Τάσος Κασαπίδης, όποιος ήταν αυτός που μας παρουσίασε τον κήπο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο βοτανόκηπος του πάρκου είναι ο πρώτος που έγινε στην Πάρο, ενώ πρόσφατα δημιουργήθηκε και δεύτερος στο δημοτικό σχολείο Νάουσας, όπου χρηματοδότησε και πάλι το C.P.F. και υλοποίησε ο όμιλος «Ναϊάς».

Τέλος, την περασμένη Κυριακή (26/9), το πάρκο δήμου Πάρου δημιούργησε μια ωραία εκδήλωση («Μια μέρα στο Πάρκο»), με πολλές δραστηριότητες για τον κόσμο, όπου συγκαταλεγόταν και η περιήγηση στον βοτανόκηπο, με τον κόσμο να έρχεται σε επαφή με αυτόν τον ξεχωριστό κήπο.

votanokipos 7votanokipos 7votanokipos 7votanokipos 7votanokipos 7

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.