Άγρια ζώα στο Κίεβο αντιμέτωπα με αργό θάνατο λόγω της ρωσικής εισβολής.

Περιβάλλον

Σε αναζήτηση οικονομικής βοήθειας και «πράσινου διάδρομου» για την αγορά ντίζελ και τροφίμων ο ζωολογικός κήπος του Κιέβου. Διαφορετικά τα ζώα αντιμετωπίζουν έναν αργό και επώδυνο θάνατο από το κρύο και την πείνα. 

Η εισβολή στην Ουκρανία δεν έφερε μόνο επιπτώσεις στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα. Άγρια και μη. Μαζί με τους Ουκρανούς πολίτες, προσπαθούν κι αυτά να επιβιώσουν, με τις ανάλογες δυσκολίες.

Ο ιδιωτικός ζωολογικός κήπος "12 μήνες" που βρίσκεται στην περιοχή του Κιέβου, αναζητά έναν «πράσινο διάδρομο», για να μπορεί να αγοράζει ντίζελ και τρόφιμα. Διαφορετικά τα ζώα αντιμετωπίζουν έναν αργό και επώδυνο θάνατο από το κρύο και την πείνα.

Παράλληλα, η οικονομική ενίσχυση είναι αυτοσκοπός καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στα απαραίτητα. Δηλαδή στην για τα ζώα, το ντίζελ θέρμανσης, και κτηνιατρικά φάρμακα. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, προσπαθούν να πάρουν μερικά λίτρα ντίζελ και μερικά κιλά τρόφιμα από το χωριό, αλλά δεν είναι αρκετά. 

Οι δραματικές εκκλήσεις του ζωολογικού κήπου συνεχίζονται μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram με την ελπίδα σωτηρίας για τα παραγνωρισμένα θύματα του πολέμου που είναι οι αθώες ψυχές των ζώων.

 

Πηγή της είδησης το skai.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/environment/polemos-stin-oukrania-ta-paragnorismena-thymata-tou-polemou-zoa-se-zoologiko-kipo-tou-ki
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.