Πέτσας: Πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Περιβάλλον

Το πρόγραμμα «Άργος» πρόκειται να ενισχύσει τους Δήμους όλης της χώρας για να υλοποιήσουν το νέο πλαίσιο για την ευζωία και την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοινώθηκε μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Το πρόγραμμα «Άργος» αποτελεί παρέμβαση που εντάσσεται σε ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω του οποίου οι δήμοι όλης της χώρας θα ενισχυθούν με συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ για να υλοποιηθεί νέο πλαίσιο ευζωίας και προστασίας ζώων συντροφιάς.

Από το συνολικό ποσό, τα 30 εκατομμύρια ευρώ προορίζεται για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση καταφυγίων που θα ακολουθούν τις νέες προδιαγραφές του σχετικού νόμου (4830/2021). Επίσης, 5 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (κατάλληλοι αναγνώστες σήμανσης ζώων συντροφιάς και λοιπού πάγιου εξοπλισμού).

Τα κριτήρια κατανομής και οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των δήμων στο πρόγραμμα περιγράφονται σε σχετική πρόσκληση. Οι δικαιούχοι δήμοι καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις έως τις 30 Απριλίου 2022, ώστε να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη καθ΄ αυτούς χρηματοδότηση.

Ο κ. Πέτσας δηλώνει σχετικά: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διαμορφώνουμε ένα ολιστικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, θεσπίζουμε κανόνες για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης για τα αδέσποτα, με αυξημένο ρόλο και της Αυτοδιοίκησης».

Αντίστοιχο πρόγραμμα που αφορά τη χρηματοδότηση για τη στείρωση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πρόκειται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

 

Πηγή της είδησης: ANT1news

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.