Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου : Χτίζουμε το αγωνιστικό μας μέτωπο

Περιβάλλον

Η προσπάθεια πολλών να φορτώσουν τις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι έντονη ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Η μετατροπή της ενέργειας από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα είναι το τίμημα της απελευθέρωσης της ενέργειας και της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», που αποτελούν τις αρχές της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ και που οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του βασιλέως». Διαχρονικά απαξίωναν τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας προωθώντας τις «πράσινες επιλογές» στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος την ίδια στιγμή που οι εγκαταστάσεις των ΑΠΕ προκαλούν τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ την αξιοποίηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας με την προϋπόθεση ότι αξιοποιούνται όλες τις δυνατότητες της (λιγνίτης, γεωθερμία, υδροηλεκτρικά, υδρογονάνθρακες).

Άλλο αυτό και άλλο η πολιτική που στοχεύει στην απρόσκοπτη κερδοφορία των ενεργειακών ομίλων, που μετατρέπει την ενέργεια σε χρηματιστηριακό εμπόρευμα και φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά.

Ας θυμηθούμε το μόνιμο κυβερνητικό αφήγημα ότι η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ θα ρίξει και τις τιμές χρέωσης στον καταναλωτή και δείτε τι πληρώνουμε σήμερα.

Έχουμε πλέον εμπειρία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν.

Είναι γεγονός ότι ο πόλεμος επιτάχυνε εξελίξεις αλλά οι επιλογές ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται εδώ και 30 χρόνια.

Στην περίπτωση της Πάρου η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έδωσε τις άδειες για τα αιολικά πάρκα στα νησιά μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αρνήθηκε να τις ακυρώσει και η ΝΔ τώρα «πατάει γκάζι» αφού στις μέρες μας απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα 7 στάδια αδειοδότησης γίνονται 5, οι διαδικασίες ολοκλήρωσης από 5 χρόνια 14 μήνες και η τροποποίηση των αδειών γίνεται απλή ενημέρωση φακέλων!!

Ο Υπουργός ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκας έφτασε στο σημείο να ακυρώσει απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που σταμάτησε έργο κατασκευής αιολικού σταθμού στην Άνδρο λόγω παραβάσεων !!

Το κερασάκι στην τούρτα;

Το φως που άναψε το ΥΠΕΝ για το έργο των αιολικών πάρκων του ομίλου Κοπελούζου σε Πάρο, Νάξο, Άνδρο και Τήνο.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι απέναντι μας από τα κόμματα εξουσίας έχουμε ΜΙΑ πολιτική, αυτή που προωθεί η ΕΕ και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ενεργειακών ομίλων.

Σε αυτή την πολιτική πρέπει να αντιταχτούμε χωρίς αυταπάτες για να υπερασπίσουμε τα δικά μας συμφέροντα: Την επιβίωση μας, το περιβάλλον, την πολιτιστική μας κληρονομιά και το μέλλον των παιδιών μας.

Ό,τι ξεστρατίζει την κουβέντα από αυτή την προοπτική, στόχο έχει να «γλυκάνει» το χάπι. Να γιατί καταδικάσαμε τις επιλογές της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής που ήθελαν να διεκδικούν αιολικά πάρκα στη θάλασσα και όχι στα νησιά

Η τελευταία κουβέντα των παριανών και όλων των νησιωτών πρέπει να είναι:

 Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά

 Αξιοποίηση όλων των ενεργειακών μορφών που διαθέτει η χώρα προς όφελος του λαού

 Φτηνό και επαρκές ρεύμα για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις

 Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό

Σε αυτή τη βάση πρέπει άμεσα να κτίσουμε το αγωνιστικό μας μέτωπο συνεχίζοντας από κει που είχαμε μείνει, για να διεκδικήσουμε τα δίκια μας.

Τίποτα λιγότερο.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.